ΔΙΕΘΝΕΣ
10/05/2019 15:37 EEST

Γαλλική επιχείρηση διάσωσης ομήρων στη Μπουρκίνα Φάσο

Απελευθερώθηκαν τέσσερις όμηροι και σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

ASSOCIATED PRESS

Τέσσερις ξένοι όμηροι απελευθερώθηκαν από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στη Μπουρκίνα Φάσο, όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο διασωθέντες είναι Γάλλοι, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται να είναι μια Αμερικανίδα και μια Νοτιοκορεάτισσα. Δύο Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Οι Γάλλοι όμηροι είχαν απαχθεί στο γειτονικό Μπενίν την 1η Μαΐου. Η διάσωσή τους έγινε με στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, σύμφωνα με το Ελιζέ.

Οι Πατρίκ Πικέ και Λορέν Λασιμουϊλά, δάσκαλοι μουσικής, είχαν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια σαφάρι, και ο ντόπιος οδηγός τους είχε βρεθεί νεκρός.

Οι δύο στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή κατονομάστηκαν ως Σεντρίκ Πιερεπόντ και Αλέν Μπερτοντσέλο, μέλη μονάδας των ειδικών δυνάμεων. Γάλλοι αξιωματούχοι επίσης ευχαρίστησαν τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, του Μπενίν και της Μπουρκίνα Φάσο για τη βοήθειά τους στην επιχείρηση.

Οι όμηροι, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ήταν στα χέρια τρομοκρατών. Όπως αναφέρει το Reuters, ισλαμιστές αντάρτες δρουν σε περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Μπουρκίνα Φάσο, με αποτέλεσμα πάνω από 100.000 κάτοικοι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Sponsored Post