ΔΙΕΘΝΕΣ
13/07/2019 08:04 EEST

Γυναίκα έφερε στον κόσμο τα παιδιά άλλου ζευγαριού εξαιτίας λάθους σε κλινική γονιμότητας

Αναγκάστηκε να τα παραδώσει στο ζευγάρι που 'χε δώσει το γενετικό υλικό.

SchulteProductions via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Μια απίστευτα οδυνηρή εμπειρία βιώνει ένα ζευγάρι στη Νέα Υόρκη μετά από ένα τραγικό μπέρδεμα που φαίνεται ότι έγινε στην κλινική γονιμότητας στην οποία απευθύνθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να γεννήσει τα παιδιά ενός άλλο ζευγαριού.

Η μητέρα, η οποία είναι ασιατικής καταγωγής γέννησε δυο μωρά που δεν φέρουν ασιατικά χαρακτηριστικά και κάθε ένα από τα παιδιά είχε γενετική συγγένεια με ένα άλλο ζευγάρι που είχε απευθυνθεί στην ίδια κλινική γονιμότητας με τη γυναίκα που τα κυοφόρησε και τα έφερε στη ζωή.

Μετά την διαπίστωση του λάθους, όπως αναφέρεται και στην αγωγή που έχει κατατεθεί σε βάρος της κλινικής, το ζευγάρι που είναι ασιατικής καταγωγής αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα βρέφη τα οποία δόθηκαν σε αυτούς που είχαν παράσχει το γενετικό υλικό.

Το ζευγάρι, του οποίου έχουν γίνει γνωστά μόνο τα αρχικά τους ( ΑΡ και ΥΖ), ζουν στη Νέα Υόρκη και παντρεύτηκαν το 2012. Η γυναίκα αδυνατούσε να συλλάβει και έτσι αποφάσισαν να προσπαθήσουν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική. Έτσι απευθύνθηκαν στην κλινική CHA Fertility στο Λος Άντζελες. Η κλινική μάλιστα διαφημίζεται ως μια εκ των κορυφαίων στον κόσμο και, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, «έχει εκπληρώσει τα όνειρα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που ήθελαν να γίνουν γονείς».

Σύμφωνα με την αγωγή που έχει κατατεθεί, το ζευγάρι ξόδεψε περισσότερα από 100.000 δολάρια για τις υπηρεσίες που της παρείχε η κλινική.

Στις αρχές του 2018, όπως αναφέρει το CNN, το προσωπικό της κλινικής συνέλεξε σπέρμα και ωάρια και τελικά σχηματίστηκαν πέντε έμβρυα. Τέσσερα θηλυκά και ένα αρσενικό. Η πρώτη προσπάθεια εμβρυομεταφοράς στην μήτρα της γυναίκας, απέτυχε. Η δεύτερη όμως ήταν επιτυχής. Τον Σεπτέμβριο του 2018 έμαθε πως ήταν έγκυος σε δίδυμα. Όταν όμως έκανε υπέρηχο ο γιατρός τους ενημέρωσε πως κυοφορούσε δύο αγοράκια. Το πρόβλημα όμως ήταν πως είχαν αξιοποιηθεί μόνο τα έμβρυα που ήταν γένους θηλυκού.

Επικοινώνησαν με την κλινική εξηγώντας τι είχε συμβεί, όπως αναφέρουν στην αγωγή τους, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν πως ο υπέρηχος δεν είναι πάντα αξιόπιστος και πως τίποτε δεν είναι οριστικό.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής όμως διαψεύστηκαν οικτρά, αφού η γυναίκα τον περασμένο Μάρτιο έφερε στον κόσμο δύο αγοράκια. Και κανένα εξ αυτών δεν είχε ασιατικά χαρακτηριστικά.

Πέραν του σοκ που υπέστη το ζευγάρι, όταν ανακάλυψε πως η γυναίκα επί 9 μήνες κυοφορούσε δύο παιδιά τα οποία δεν ήταν δικά της, στη συνέχεια αναγκάστηκε να δώσει την επιμέλεια στους γονείς που είχαν παράσχει το γενετικό υλικό.

Μέχρι σήμερα, το ζευγάρι δεν έχει πάρει απαντήσεις για το πώς έγινε το λάθος. 

Την 1η Ιουλίου, κατέθεσαν αγωγή σε βάρος της κλινικής επικαλούμενοι ψυχική και συναισθηματική βλάβη, κατηγορούν την κλινική για αμέλεια και για άλλα 14 αδικήματα.

Πηγή: CNN