Γυναίκα κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας τον Mάικ Τάισον για βιασμό στις αρχές της δεκαετίας του '90

Η γυναίκα, η οποία κάνει μήνυση για 5 εκατ. δολάρια, είπε ότι ο Τάισον τη βίασε σε μια λιμουζίνα αφού τον συνάντησε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.
via Associated Press

Μια γυναίκα κατηγόρησε τον πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών Μάικ Τάισον ότι τη βίασε κάποια στιγμή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε μια αγωγή που κατατέθηκε στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης αυτόν τον μήνα.

Η γυναίκα, η οποία κάνει μήνυση για 5 εκατομμύρια δολάρια, είπε ότι ο Tάισον τη βίασε σε μια λιμουζίνα αφού τον συνάντησε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ολμπανι και ότι έχει υποφέρει από «σωματικό, ψυχολογικό και συναισθηματικό τραύμα» τα τελευταία χρόνια.

Η ένορκη κατάθεση της γυναίκας δεν παρέχει ημερομηνία για την επίθεση, αλλά λέει μόνο ότι συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 - περίπου την ίδια εποχή που η διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία, Ντεζιρέ Ουάσινγκτον κατηγόρησε τον Τάισον τη βίασε στην Ινδιανάπολη. Ο Tάισον καταδικάστηκε για τον βιασμό της Ουάσιγκτον στις 10 Φεβρουαρίου 1992 και εξέτισε τρία χρόνια φυλάκιση.

Η νομική αγωγή στη Νέα Υόρκη κατατέθηκε βάσει του νόμου για τους επιζώντες ενηλίκων της πολιτείας, ο οποίος δίνει στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης ένα χρόνο προθεσμίας για να υποβάλουν αγωγές για επιθέσεις που συνέβησαν χρόνια ή και δεκαετίες πριν.

Η γυναίκα είπε στην ένορκη κατάθεσή της ότι μπήκε στη λιμουζίνα του Tάισον και ο πυγμάχος άρχισε αμέσως να την αγγίζει και να προσπαθεί να τη φιλήσει.

«Του είπα όχι πολλές φορές και του ζήτησα να σταματήσει, αλλά συνέχισε να μου επιτίθεται», είπε η γυναίκα. «Στη συνέχεια μου έβγαλε το παντελόνι και με βίασε βίαια».

Η γυναίκα επιδιώκει να διατηρήσει την ανωνυμία της επειδή, όπως είπε, η δημοσίευση του ονόματός της «θα αποτελούσε σίγουρα κίνδυνο για περαιτέρω ψυχική βλάβη, παρενόχληση, χλεύη ή προσωπική αμηχανία».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της γυναίκας, Ντάρεν Σέιλμπακ, δήλωσε σε ξεχωριστή κατάθεση ότι το γραφείο του δεν αποδέχθηκε απλώς να υπερασπιστεί τη γυναίκα βάση στον λόγο της, αλλά διερεύνησε τους ισχυρισμούς της και διαπίστωσε ότι είναι «πολύ αξιόπιστοι».

Ο Σέιλμπακ είπε την Τρίτη ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Τάισον, 56 ετών, κέρδισε τον θαυμασμό ως αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών από το 1987 έως το 1990, αλλά η ζωή του έξω από το ρινγκ ήταν αρκετά ταραχώδης.

Η πρώην σύζυγος του Τάισον, ο ηθοποιός Ρόμπιν Γκίβενς, δήλωσε στα έγγραφα διαζυγίου ότι ο γάμος τους στα τέλη της δεκαετίας του ’80 χαρακτηριζόταν από «απρόκλητες μανίες βίας και καταστροφής».