ΠΟΛΙΤΙΚΗ
02/10/2018 12:11 EEST

Γεννηματά: Δεν αποκλείεται συμμετοχή μας σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννημετά, μιλώντας στον ΑΝΤ1- τονίζοντας ωστόσο πως απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου» για τις συντάξεις.

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αφού πέρασε το στάδιο της «εξαπάτησης και των αυταπατών», ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα που ασχολείται με επιτυχία.

Η κ. Γεννηματά στάθηκε στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός «2 σε 1» και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για εμάς, αποδεικνύοντας, όπως σημείωσε, πως τα περί «καθαρής εξόδου» ήταν ψέματα.

Ως προς το Σκοπιανό, είπε πως με ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά και του Σκοπιανού ομολόγου του, Ζόραν Ζάεφ, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσής του, γιατί ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο σωστός. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, ενώ τώρα προσπαθεί να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ, δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα άσκησε κριτική και στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να φέρει την ανάπτυξη για τους λίγους που επιθυμεί».

Sponsored Post