Γεννηματά: Είναι ολοφάνερο πως ο Τσίπρας δεν ήθελε το debate

«Και τι να πει στον ελληνικό λαό, δεν έχει αφήγημα».
Eurokinissi

«Ήταν ολοφάνερο ότι ο κ. Τσίπρας δεν το ήθελε. Αποδείχτηκε στη πράξη. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Μας έχει συνηθίσει στα ψέματα όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στο OpenTv.

«Ερχόμαστε όλοι μαζί και λέμε ότι θα γίνει το debate 1η Ιουλίου, κανονίζουμε το πρόγραμμα μας είμαστε ήσυχοι ότι οριστικοποιήθηκε και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι δεν θα μπορεί ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρουμε τι ώρα θα γυρίσει, θα είναι πολύ κουρασμένος, δηλαδή, χωρίς καμία συγκεκριμένη δικαιολογία. Αλλάζουμε ξανά όλοι τα προγράμματά μας ψάχνουμε μία συγκεκριμένα ημερομηνία και στο τέλος αποδεικνύεται ότι ήταν προσχηματικό το ότι δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου. Επέστρεψε και είπε ότι τελικά μπορεί έστω και στις 10 το βράδυ. Είναι ολοφάνερο ότι δεν ήθελε κανένα debate, σίγουρα δεν ήθελε με όλους τους αρχηγούς. Και τι να πει στον ελληνικό λαό, δεν έχει αφήγημα ο κ. Τσίπρας. Δοκιμάστηκε κρίθηκε αποδοκιμάστηκε, ηττήθηκε, αφήνει πίσω του βαριά κληρονομία στον ελληνικό τόπο, δεσμεύσεις πολύ σκληρές που πρέπει να δούμε πως θα καταφέρουμε να τις αλλάξουμε. Είχε κάθε λόγο να μη γίνει το debate, να μην έρθει δίπλα μας, να αποκαλυφθεί ποιες είναι οι πραγματικές του σχέσεις με τη ΝΔ, ποια είναι τα μυστικά που τους ενώνουν, τι κρύβουν όλα αυτά τα χρόνια για την αλήθεια για την κρίση» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως τα στοιχεία της οικονομίας το 2004-2009 είχαν παραποιηθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, προσθέτοντας πως «με την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου είναι ολοφάνερο ότι δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια, για την εκτόξευση του χρέους και του ελλείμματος και το μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της Κυβέρνησης Καραμανλή».

«Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη να γίνει εξεταστική από τότε που μπήκαμε στο ευρώ για να δούμε τις ευθύνες όλων των κομμάτων, για να δούμε τι έφταιξε σε αυτόν τον τόπο. Τι δεν πρέπει να επαναλάβουμε για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αρνήθηκε πεισματικά ο κ. Τσίπρας και δεν είναι τυχαίο ότι στηρίχθηκε στην Καραμανλική συνιστώσα και έχει στελέχη της στα ψηφοδέλτια του. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει λέξη αυτοκριτικής για τα λάθη εκείνης της εποχής, είναι αμετανόητος και η ΝΔ έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Εδώ φαίνεται ότι είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη στο τέλος βγαίνει Καραμανλής» είπε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στη δικαιοσύνη, είπε πως «αποδεικνύεται πλέον μετά τα όσα λέει ο κ. Αγγελής ότι υπάρχει σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis και μάλιστα εναντίον στελεχών της παράταξης μας. Έχω ρωτήσει παρά πολλές φορές τον κ. Τσίπρα. Ποιος κατηύθυνε τη σκευωρία. Δεν έχει πάρει θέση, ούτε έχει μιλήσει εναντίον των στελεχών που φαίνεται ότι κάποια ευθύνη έχουν. Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη, να κάνει η δικαιοσύνη το έργο της, ενώ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζεται ένα μπραντεφέρ ποιος θα επηρεάσει τη δικαιοσύνη»

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι είμαστε δύναμη ομαλότητας σταθερότητας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια. Θα είμαστε εκεί για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, για να διεκδικήσουμε την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα και να φύγει η θηλειά από το λαιμό του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υπερπλεονάσματα και το υπερταμείο. Να υπενθυμίσω ότι η ΝΔ δεν λέει κουβέντα για την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου και δεν λέει αν άμεσα θα διεκδικήσει την αλλαγή του στόχου για τα υπερπλεονάσματα, που από το 3,5% πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στο 2%. Χρειάζεται να υπάρξει επαρκής πλειοψηφία στη Βουλή για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Λέτε θα αφήσετε να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική με πολιτική αστάθεια που αυτό και αν διώχνει τους επενδυτές και άρα η ανάπτυξη απομακρύνεται ακόμα περισσότερο; Όσοι τα λένε όμως δεν εξηγούν ότι για να αλλάξει μία και έξω ο εκλογικός νόμος απαιτούνται 200 ψήφοι. Γι’ αυτό ζητούμε από το ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ- η οποία παράλληλα έκανε λόγο για «κρεσέντο υποκρισίας και θράσους» από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα ως προς τις αναφορές του στον Ανδρέα Παπανδρέου. «Όταν προσπαθείς να διεμβολίσεις την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν προσπαθείς να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησε το ’89 μαζί με τη ΝΔ, όταν ξεπλένεις τις ευθύνες της ΝΔ, θέλει θράσος για να αναφέρεσαι σε αυτό. Λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει».

Δημοφιλή