Γεννήθηκε μόλις στις 25 εβδομάδες κύησης στην Κύπρο: «Παλεύω να δεθώ μαζί της»

Οι γιατροί είπαν ότι είναι πραγματικά ικανοποιημένοι με την πρόοδό της.
.
.
sigmalive

Ένα βρέφος, το οποίο γεννήθηκε στις 25 εβδομάδες, ενώ οι γονείς του έκαναν διακοπές στην Κύπρο, επέστρεψε στη Βρετανία και η κατάσταση της υγείας του πηγαίνει πολύ καλά, αναφέρει η ITV.

Η Μπέθανι Σμίθ, 27 ετών, γέννησε τη Μόλι στις 29 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα των διακοπών τους στην Κύπρο. Με τη γέννηση της κορούλας της όμως άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να εξασφαλίσει ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να επιστρέψουν μαζί πίσω στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η οικογένεια έπρεπε να συγκεντρώσει 46.000 λίρες για να πληρώσει για ένα ιδιωτικό τζετ με ιατρικό προσωπικό και μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με τη βοήθεια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Lucy Air Ambulance for Children, η Μόλι αφίχθηκε στο αεροδρόμιο του Έξετερ τον Ιούλιο και έκτοτε λαμβάνει 24ωρη θεραπεία στο Νοσοκομείο Ντέριφορντ.

Η μητέρας της δήλωσε ότι «η Μόλιτα πάει πολύ καλά. Από τότε που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε καταπληκτική φροντίδα και σφύζει από ζωή. Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι πραγματικά ικανοποιημένοι με την πρόοδό της».

Η όλη εμπειρία έχει επηρεάσει την οικογένεια με διαφορετικούς τρόπους. Ο μπαμπάς της Μόλι, Ζαν Κλεαθέρο, είπε ότι δυσκολευόταν να δεθεί με την κόρη του, καθώς δεν μπορούσε να την κρατήσει.

«Ακόμα δεν έχω κρατήσει τη Μόλι γιατί παλεύω να δεθώ μαζί της, όχι επειδή δεν θέλω, αλλά επειδή είναι δύσκολο», είπε ο πατέρας.

Ο Ζαν και η Μπέθανι χώρισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν γεννήθηκε η Μόλι, καθώς έπρεπε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να φροντίσει τα άλλα παιδιά τους, ενώ η σύζυγός του έμενε στην Κύπρο.

«Οι πρώτες εβδομάδες ήταν τόσο δύσκολες», είπε. «Το να μην μπορώ να τη βλέπω ήταν τόσο δύσκολο.

Το να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο κάθε μέρα, να επιστρέφω και να με ρωτάει η άλλη μου κόρη κάθε μέρα, πώς είναι η Μόλι; Πώς είναι η μαμά; Το να πρέπει να της λέω κάθε μέρα ότι είναι καλά και να μην ξέρω ότι είναι αλήθεια, ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω ποτέ».

Πηγή: Sigmalive