ΔΙΕΘΝΕΣ
01/01/2020 20:48 EET

Γερμανία: Δεκάδες πίθηκοι νεκροί από πυρκαγιά σε ζωολογικό κήπο

Καταστράφηκε το καταφύγιο του ζωολογικού κήπου του Κρέφελντ.

ASSOCIATED PRESS

Ένας γερμανικός ζωολογικός κήπος επιβεβαίωσε ότι «οι χειρότεροι φόβοι του έγιναν πραγματικότητα», αφού μια πυρκαγιά κατέστρεψε καταφύγιό του, με αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν όλων των πιθήκων του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, o ζωολογικός κήπος του Κρέφελντ είχε πει αρχικά πως όλα τα ζώα ήταν νεκρά, αλλά αργότερα ανέφερε ότι δύο χιμπατζήδες είχαν επιζήσει.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Το 2.000 τετραγωνικών μέτρων καταφύγιο στέγαζε σπάνιους ουραγκοτάγκους του Βόρνεο, χιμπατζήδες και άλλα είδη πιθήκων. Σύμφωνα με την αστυνομία, η φωτιά ίσως προκλήθηκε από κινεζικά φαναράκια που πετούσαν στον ουρανό στο πλαίσιο των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά.

«Άνθρωποι ανέφεραν πως είδαν αυτά τα ιπτάμενα φαναράκια να πετούν σε χαμηλό ύψος κοντά στον ζωολογικό κήπο και μετά άρχισε να φλέγεται» είπε ο Γκερντ Χόμπαν, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας. Όπως είπε, ερευνητές βρήκαν χρησιμοποιημένα φαναράκια κοντά στα αποκαΐδια. Σημειώνεται πως αυτά τα φαναράκια είναι απαγορευμένα στη Γερμανία λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.

 

CHRISTOPH REICHWEIN via Getty Images

 

Το καταφύγιο πιθήκων στον ζωολογικό κήπο του Κρέφελντ είχε φτιαχτεί το 1975, και αναδημιουργούσε ένα τροπικό κλίμα κατάλληλο για πλάσματα του τροπικού δάσους.

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο του Κρέφελντ, ήταν «θαύμα» που δύο χιμπατζήδες επέζησαν, αν και ελαφρά τραυματισμένοι. Επίσης, επιβεβαίωσε πως ο κοντινός Κήπος των Γοριλών δεν υπέστη ζημιές, ούτε έπαθαν κάτι οι γορίλες που ζουν εκεί.