ΔΙΕΘΝΕΣ
14/11/2018 19:35 EET

Γερμανίδα τραγουδίστρια καταδικάστηκε στην Τουρκία σε 6 χρόνια φυλάκισης για «τρομοκρατικές διασυνδέσεις»

Γνωστή τραγουδίστρια, με μεγάλη καριέρα στην Τουρκία, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση.

Μια Γερμανίδα που συνελήφθη τον Ιούνιο στην Τουρκία καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη έξι ετών και τριών μηνών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Μουσταφά Πεκιόζ.

Η Χοζάν Τζανέ, μια τραγουδίστρια κουρδικής καταγωγής από την Κολωνία, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Σαϊντέ Ινάτς, συνελήφθη την 23η Ιουνίου στην Τουρκία, ενώ συνόδευε το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Ο συνήγορος της Γερμανίδας είπε ότι θα εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση, την οποία ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο στην Αδριανούπολη σε βάρος της πελάτισσάς του.

Kατά τη διάρκεια της δίκης της, η τραγουδίστρια δήλωσε ότι δεν είναι μέλος τou PKK και ότι δεν συμπαθεί τους τρομοκράτες, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η κατηγορούσα αρχή βασίστηκε σε φωτογραφίες όπου εκείνη εμφανίζεται μαζί με μαχητές των YPG, της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας, η οποία σύμφωνα με την Άγκυρα συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Στον λογαριασμό της στο twitter, έχει επίσης αναρτήσει φωτογραφία της με τον αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος, Ντεμιρτάς.

Όμως, σύμφωνα με συγγενείς της Ινάτς, αυτές οι φωτογραφίες με τους μαχητές των YPG τραβήχτηκαν για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο εκείνη έκανε με θέμα τις διώξεις των Γεζίντι από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε ότι της παρέχει βοήθεια μέσω του γερμανικού προξενείου και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τουρκικές αρχές.

Τον περασμένο μήνα, τουρκικό δικαστήριο φυλάκισε άλλον έναν Γερμανό πολίτη, με την κατηγορία ότι ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πέντε Γερμανοί υπήκοοι κρατούνται στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών τον περασμένο μήνα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANADOLU