ΔΙΕΘΝΕΣ
12/04/2018 07:38 EEST

Γερμανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση απήχθη κοντά στα σύνορα με το Μαλί

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το συμβάν

Joe Penney / Reuters

Ο Γεργκ Λάνγκε, γερμανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση, απήχθη την Τετάρτη από ένοπλους κοντά στο χωριό Αγιορού, 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νιαμέι, στην περιοχή Τιλαμπέρι, που γειτονεύει με το Μαλί κι έχει υποστεί επανειλημμένες επιθέσεις τζιχαντιστών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η απαγωγή έγινε σε απόσταση περίπου «30 χλμ. από το Αγιορού, ενώ επέστρεφε από μια αποστολή στο βόρειο τμήμα της περιοχής», σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νίγηρα Σεϊμπού Σαμνά διευκρίνισε ότι η απαγωγή έγινε από ένοπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει προς το παρόν.

Τζιχαντιστικές οργανώσεις, ορισμένες από τις οποίες ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα και άλλες στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έχουν εξαπολύσει επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων κατά μήκος των συνόρων του Μαλί και του Νίγηρα, τα οποία χαρακτηρίζονται πορώδη.

Ο βραχίονας του ΙΚ στη δυτική Αφρική είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση του περασμένου Οκτωβρίου κοντά στα σύνορα κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες του Νίγηρα.

Δυτικά κράτη, ειδικά η Γαλλία και οι ΗΠΑ, έχουν αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή Σαχέλ, η οποία καλύπτεται κατά μεγάλο μέρος της από έρημο, για να αντιμετωπίσουν την απειλή των τζιχαντιστικών οργανώσεων, που θεωρούν ότι μεγεθύνεται.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post