Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Eurokinissi

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η τελετή παράδοσης- παραλαβής για τις υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης παρέδωσε τον υπουργικό θώκο στην κ. Γεροβασίλη, ενώ υφυπουργός ανέλαβε η κ. Κατερίνα Παπακώστα.

HuffPost Greece

Στην ομιλία του ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η προστασία του πολίτη είναι γένους θηλυκού, ενώ έκανε μνεία στον απερχόμενο υπουργό κ. Νίκο Τόσκα, δηλώνοντας ότι θα έπρεπε εκείνος να είναι εκεί στη θέση του.

Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη, σε αντίθεση με όσα αναφέρουν «ψεύτικα ρεπορτάζ» και ότι τα θέματα της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος δεν θα πρέπει να αποτελούν προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης.

HuffPost Greece

Από την πλευρά της, η νέα υπουργός κ. Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι δεν τη φοβίζουν οι προκλήσεις και ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν για να προασπίσει το δικαίωμα στην ασφάλεια.

Η κ. Παπακώστα τόνισε ότι το γεγονός πως το υπουργείο γίνεται πλέον αυτοτελές και αυτόνομο σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην προάσπιση του αγαθού της ασφάλειας.