Για τη Brigitte Bardot οι γυναίκες του Χόλιγουντ που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση είναι υποκρίτριες

Το πιο θλιβερό είναι ότι δεν εκπλησσόμαστε από αυτή της τη θέση
|

Η Brigitte Bardot υπήρξε για χρόνια sex symbol του διεθνούς κινηματογράφου (αν αποδεχτούμε ότι υφίσταται αυτός ο όρος και όσα αντιπροσωπεύει).

S&G and Barratts/EMPICS Archive

Ωστόσο, τώρα που δεν μπορεί να «πουλήσει» αυτό τον αισθησιασμό της για να βρεθεί στην επικαιρότητα, επικεντρώνεται σε κάτι άλλο: στις αμφιλεγόμενες και κατά βάση συντηρητικές δηλώσεις.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει, άλλωστε, πώς αποκαλεί στο βιβλίο της «A Cry in the Silence» τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους αλλά και τους ανέργους, τους οποίους χαρακτηρίζει άτομα που «δέχονται δουλειές μόνο στη μαύρη αγορά», ενώ έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Jean-Marie le Pen, όταν ήταν ακόμα ηγέτης του Εθνικού Μετώπου;

Τώρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, αναφέρθηκε και στο θέμα των τελευταίων μηνών που δεν είναι άλλο από τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ και το κίνημα #MeToo.

Η 83χρονη ηθοποιός ανέφερε πως «στις περισσότερες περιπτώσεις των ηθοποιών (και όχι των γυναικών γενικότερα) υπάρχει υποκρισία, γελοιότητα και κανένα ενδιαφέρον», συμπλήρωσε ότι «με αυτή την ιστορία παρακάμπτονται πραγματικά σοβαρά θέματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν» ενώ δήλωσε ότι η ίδια δεν έχει υπάρξει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην καριέρα της.

Δε σταμάτησε όμως εκεί. Συνέχισε λέγοντας ότι οι γυναίκες ηθοποιοί «την πέφτουν στους παραγωγούς για να πάρουν ρόλους κι εν συνεχεία λένε πως κακοποιήθηκαν». Ακόμη και να το πιστεύει αυτό, σίγουρα βρήκε την πιο ακατάλληλη στιγμή για να το πει, τώρα που για πρώτη φορά οι γυναίκες τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά για το φαλλοκρατικό καθεστώς που επικρατεί στη βιομηχανία του θεάματος και -σίγουρα- έχουν πολλά και ενδιαφέροντα να καταθέσουν.

Οι τελευταίες τοποθετήσεις της Bardot για διάφορα κοινωνικά θέματα δεν μας άφησαν να πέσουμε από τα σύννεφα για εκείνη. Το πρόβλημα είναι πως η ίδια πιστεύει ότι είναι καλός άνθρωπος επειδή σώζει μερικά ζωάκια με τη φιλοζωική οργάνωση που έχει ιδρύσει από το 1986. Άνθρωπος κατά το δοκούν.