Στουρνάρας κατά Πολάκη: Παραβιάζει την κοινή λογική

Συνέχεια στο σήριαλ της κόντρας του με τον Παύλο Πολάκη έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας από το Φόρουμ των Δελφών.

Δεν είναι συνηθισμένο για έναν κεντρικό τραπεζίτη να ηχογραφείται η συνομιλία του, είναι κάτι που παραβιάζει την κοινή λογική και όλα τα άρθρα της ΕΕ για την ανεξαρτησία της ΕΚΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας για το περιβόητο περιστατικό με τον αναπληρωτή υπουργό Υγειας.

«Είναι δύσκολο αν είσαι σήμερα κεντρικός τραπεζίτης. Υπάρχει επίθεση από παντού, από δύση, από ανατολή, από νότο, από βορρά. Ο κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να υποστηρίζει την σταθερότητα. Αλλά στις κυβερνήσεις πολλές φορές δεν τους αρέσει». Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, αυτός είναι ο βασικός λόγος που πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα. Όπως τόνισε, το μοντέλο που έχουμε είναι πολύ καλύτερο από το να το αφήνουμε σε κυβερνήσεις. «Οι κεντρικοί τραπεζίτες λένε τα πράγματα όπως έχουν. Στην Ελλάδα η κεντρική ανεξαρτησία της Τράπεζας αμφισβητείται. Δεν είναι συνηθισμένο αυτό αυτό για έναν κεντρικό τραπεζίτη, να μαγνωτοφωνείς ένα τηλεφώνημα»

Και συνέχισε ο Γιάννης Στουρνάρας για τον Παύλο Πολάκη: «Παραβίασε κοινή λογική, νομους και πολλά άλλα. Αλλά είναι ευθύνη μου να υπηρετώ το ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη και έχω την υποχρέωση να συμπεριφέρομαι σύμφωνα με τις αρμοδιότητες μου. Κάνω αυτό που επιβάλει η κοινή λογική, τίποτα περισσότερο. Το αφήνω στην κοινή γνώμη και στη δικαιοσύνη να κρίνουν αυτές τις πράξεις. Δεν επηρέασε καθόλου την στάση μου», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Κρίνοντας από όσα έχουν προηγηθεί και από το πώς αντιδρά ο Παύλος Πολάκης, δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεσα απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας –μέσω facebook άραγε;- σε όσα είπε σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα