Γιατί χρειαζόμαστε μια Ωρα Δύναμης την ημέρα και πώς θα το πετύχουμε

Οι μέρες μοιάζουν ατέλειωτες, αλλά αυτή η τεχνική θα μας εμπνεύσει να αισθανόμαστε θετικοί.

Δεν είμαστε οι μόνοι που νιώθουμε ότι κάθε μέρα μοιάζει η ίδια - αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε να ξεκινήσουμε την μέρα μας σωστά. Ας υιθετήσουμε για παράδειγμα την: «Ωρα δύναμης».

Η Αντριάν Χέρμπερτ σκέφτηκε αυτή την ιδέα τον Ιανουάριο του 2017 όταν είχε απεγνωσμένη ανάγκη για μια νέα αρχή. Στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Ωρα Δύναμης: Πώς να εστιάσετε στους Στόχους σας και να Δημιουργήσετε μια Ζωή που να Αγαπάτε» γράφει πώς ο προηγούμενος χρόνος ήταν δύσκολος για εκείνη - ο γιος της, Τζουντ, ήταν πέντε ετών και προσπαθούσε να τον σύζυγό της να ξαναμείνει έγκυος.

Μετά από τρία χρόνια προσπάθειας, η Χέρμπερτ κι ο σύζυγός της, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Παρ′ ότι έμεινε έγκυος, απέβαλε μετά από τέσσερις εβδομάδες. Η Χέρμπερτ ήθελε να κάνει κάτι για τον εαυτό της, κι έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει προπονήσεις για μαραθώνιο. Δεν ήταν εύκολο, και καθώς ήταν μια εργαζόμενη μητέρα, (αυτό) σήμαινε ότι πάλευε να βρει χρόνο κάθε μέρα.

Η λύση της; Ο γιος της ξυπνούσε 6.30 π.μ. κι έτσι αποφάσισε να ξυπνά μια μέρα νωρίτερα, στις 5.30 π.μ. «Εκείνη την στιγμή δεν είχα ιδέα το ότι έβαζα το ρολόι μια ώρα πριν θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα», γράφει. «Από τότε εκμεταλλεύομαι αυτή την παραπάνω ώρα για να διαβάσω περισσότερο, να ακούω podcasts, να κάνω στρετς, να κάνω διαλογισμό, να γράψω κι ακόμα να γράψω αυτό το βιβλίο».

Ετσι, τι είναι ακριβώς η Ωρα Δύναμης και πώς μπορoύμε να την προσθέσουμε στην ημέρα μας; Μιλώντας στην HuffPost UK η Χέρμπερτ λέει ότι η ώρα αυτή είναι για να ξαναποκτήσουμε το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε - χρόνο! «Το μήνυμα είναι απλό, ξεκινήστε κάθε μέρα με μια ώρα αφιερωμένη δημιουργώντας μια ζωή (σε) κάτι που αγαπάτε», λέει.

«Ποιο είναι αυτό πάνω στο οποίο θέλετε πραγματικά να δουλέψετε; Μια περιοχή της ζωής σας που θα θέλατε να βελτιώσετε; Ενα πρότζεκτ το οποίο χρειάζεται περισσότερο χρόνο να του αφιερώσετε; Μπορεί να είναι ένας στόχος ευεξίας, μια φιλοδοξία καριέρας, ένα πρότζεκτ για το οποίο έχετε πάθος, ο,τιδήποτε θέλετε να πετύχετε χρησιμοποιείστε την Ωρα Δύναμης για να το κάνετε να συμβεί».

Αλλά ακόμα κι αν δεν είμαστε πρωινοί τύπου, ας το δοκιμάσουμε, προτείνει η ίδια. Μπορεί η δική μας Ωρα Δύναμης να είναι κάποια στιγμή αργότερα μέσα στην ημέρα. Για την ακρίβεια, είναι όποια βολεύει καλύτερα τον καθένα.

Ας δούμε τις συμβουλές της Χέρμπερτ για το πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε την μέρα μας με μια Ωρα Δύναμης:

1. Ας ξεκινήσουμε την ημέρα μας με κίνηση: Δεν χρειάζεται να είναι ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής ή ένας αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, αλλά το να κινήσουμε το σώμα μας ως το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε το πρωί έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τα λόγια της. Από το να μπουστάρουμε την διάθεσή μας και να νιώσουμε μια γενική αίσθηση ευεξίας ως το να ρυθμίσουμε την όρεξή μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας.

2. Ας εκμηδενίσουμε την τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι άλλες αποσπάσεις: Είναι δυσκολότερο από ποτέ να εξελιχθούμε μέσα στην μοναξιά και σε ένα περιβάλλον που θα ενισχύσει την ικανότητά μας να επικεντρωθούμε και να είμαστε πραγματικά παρόντες, αλλά ας αποφύγουμε τον πειρασμό να πλησιάσουμε το τηλέφωνό μας πριν σηκωθούμε. Ας απολαύσουμε μόνοι την πρώτη ώρα της ημέρας μας.

3. Ας ανανεωθούμε διώχνοντας τα αρνητικά συναισθήματα τις πρωινές ώρες. Η Ωρα Δύναμης δεν είναι τιμωρία, είναι η επιλογή μας να ξυπνήσουμε νωρίτερα και είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πώς θα περάσουμε αυτή την επιπλέον ώρα.