Γιατί δεν έπιασαν από την πρώτη στιγμή τον σύζυγο της Καρολάιν

Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ των αξιωματικών της Ασφάλειας υπήρχαν και κάποιοι που ενστικτωδώς τον στοχοποίησαν.
.
.
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Από την επόμενη ημέρα της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, όταν ο σύζυγός της, ο οποίος τελικά ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολλοί εξεδήλωσαν την πεποίθηση ότι κάτι έκρυβε και ακόμα περισσότεροι, ότι είναι ένοχος.

Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, εκεί όπου έχει την έδρα του το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, η διαδικασία της εξιχνίασης δεν είναι τόσο απλοϊκή.

Οι ερευνητές αξιωματικοί αποφεύγουν να δίνουν βάση σε όσα γράφονται στο διαδίκτυο, από πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση, από όσα αναφέρονται σε μία συζήτηση επιπέδου ”καφενείου”, γιατί δεν θέλουν η έρευνά τους να πάρει λάθος δρόμο. Ευρήματα από τη σκηνή του εγκλήματος, μαρτυρίες και στοιχεία, που συλλέγουν από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι εκείνα που οδηγούν την έρευνα.

Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ των αξιωματικών της Ασφάλειας υπήρχαν και κάποιοι που ενστικτωδώς στοχοποίησαν τον σύζυγο. Τα στοιχεία, που είχαν σε βάρος του όμως, ήταν ελάχιστα ή σχεδόν ανύπαρκτα.

Τους εντυπωσίασε το γεγονός ότι οι υποτιθέμενοι δράστες σκότωσαν την αδύναμη -συγκριτικά με εκείνον- 20χρονη, ενώ τον ίδιο δεν τον πείραξαν. Τους εντυπωσίασαν ότι τα ίχνη από τα δεσμά του δεν συμβάδιζαν με τις περίπου δύο ώρες, που ισχυρίστηκε ότι τον είχαν δεμένο και καθηλωμένο οι δράστες. Δεν ήταν αρκετά, όμως, αυτά για να αποδείξουν την ενοχή του ή να έχουν μία επιθετική στάση απέναντί του.

Η μεζονέτα των Γλυκών Νερών είχε ίχνη έρευνας, επιλεκτικής μεν αλλά υπήρχαν. Άλλωστε, ο καθ′ ομολογία δράστης δήλωσε ότι έλειπαν δέκα χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και μάλιστα ότι υπέδειξε στους δράστες πού θα τα βρουν. Το παράθυρο, απ’όπου υποτίθεται ότι εισέβαλαν οι κακοποιοί, είχε ίχνη διάρρηξης.

Αντιμετώπισαν, λοιπόν, το περιστατικό ως ληστεία μετά φόνου και έδωσαν προτεραιότητα στην αναζήτηση στοιχείων για τον εντοπισμό σκληρών κακοποιών.

Όταν πια δεν προέκυπτε κανένα στοιχείο, που να πιστοποιεί την ύπαρξή τους, στόχευσαν σε δεδομένα του πιλότου και της συζύγου του. Όταν σε κανένα από τα 80 βίντεο δεν εντόπισαν ένα όχημα, που να δικαιολογείται η παρουσία του, όταν σε καμία από τις τηλεφωνικές συνδέσεις δεν εντόπισαν κάποια που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το σημείο, τότε συνέχισαν να αναζητούν στοιχεία. Τότε στοχοποίησαν τον σύζυγο και κατάφεραν να του αποσπάσουν τελικά την ομολογία.

Δημοφιλή