ΔΙΕΘΝΕΣ
06/11/2019 17:32 EET | Updated 06/11/2019 17:33 EET

Γιατί η Ριάνα, η Καρντάσιαν και 1 εκατ. άνθρωποι τάσσονται στο πλευρό ενός θανατοποινίτη

Ποιος είναι ο Ρόντνεϊ Ριντ που έχει καταδικαστεί σε θάνατο και γιατί τον υπερασπίζονται διάσημοι και μη.

ASSOCIATED PRESS
Ο Ρόντνεϊ Ριντ.

Η Κιμ Καρντάσιαν και η Ριάνα είναι είναι μεταξύ των διασημοτήτων που μάχονται για την αποτροπή της εκτέλεσης ενός φυλακισμένου που καταδικάστηκε για τη δολοφονία μιας γυναίκας το 1996.

Ο Ρόντνει Ριντ περιμένει την θανατική του ποινή από το 1998, όταν και κηρύχτηκε ένοχος για την δολοφονία της 28χρονης Στέισι Στάιτς. Η στιγμή αυτή φτάνει στις 20 Νοεμβρίου για τον κατάδικο, ηλικίας 51 ετών σήμερα.

Η σορός του θύματος είχε βρεθεί σε αγροτικό δρόμο στην κομητεία Μπάστροπ, έξω από το Οστιν του Τέξας. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Ριντ «στραγγάλισε και σκότωσε» την άτυχη γυναίκα «κατά τη διάρκεια μιας βίαιης σεξουαλικής επίθεσης».

Ιχνη του DNA του βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο οι υποστηρικτές του επιμένουν ότι το DNA προέρχεται από συναινετική σεξουαλική επαφή με το θύμα.

Ο θανατοποινίτης κρατούμενος επιμένει για την αθωότητά του όλα αυτά τα χρόνια - και οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι υπάρχουν νέα στοιχεία που την αποδεικνύουν.

Αυτό περιλαμβάνει μια δήλωση από έναν συγκρατούμενό του στον οποίον ο αρραβωνιαστικός της Στάιτς, ένας πρώην αστυνομικός που ονομάζεται Τζίμι Φένελ, δήθεν ομολόγησε τη δολοφονία ενώ εξέτιε ποινή για απαγωγή και βιασμό άλλης γυναίκας.

ASSOCIATED PRESS
Ο Τζίμι Φένελ.

Ο κρατούμενος λέει ότι ο Φένελ, ο οποίος είναι άσπρος, ήταν θυμωμένος επειδή η αρραβωνιαστικιά του είχε μια υπόθεση με έναν μαύρο άντρα.

Ο Φένελ, ο οποίος πλέον είναι ελεύθερος, ήταν μεταξύ των υπόπτων για τη δολοφονία εξαρχής. Αλλοι μάρτυρες δήλωσαν επίσης ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν θυμωμένος με το ειδύλλιο των δύο και είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει πριν από τη δολοφονία.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν ψήφισμα, που ζητάει από τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ, να σταματήσει την εκτέλεση - με επιφανείς προσωπικότητες, όπως η Ριάνα, η Κιμ Καρντάσιαν και η Τζίτζι Χαντίντ, να παρεμβαίνουν δημόσια υπέρ του.

Ο δικηγόρος του Ριντ, δήλωσε: «Αν και ακούω με συνέπεια ότι η χώρα μας γίνεται πιο διχασμένη, υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα στο οποίο όλοι οι Αμερικανοί φαίνεται να είναι ενωμένοι - η σημασία της δικαιοσύνης».

Στις 30 Οκτωβρίου, η νομική υπεράσπιση υπέβαλε αίτηση για απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Το γραφείο του κυβερνήτη δεν έχει απαντήσει στο αίτημα των αμερικανικών ΜΜΕ για σχολιασμό της υπόθεσης.

(με πληροφορίες από Skynews, BBC)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post