ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/02/2021 14:59 EET

Γιατί έκλεισε η Αστυνομία την Αθηνών – Λαμίας

Η απάντηση της ΕΛΑΣ σε όσους αντέδρασαν κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτο κράτος».

Eurokinissi
Eurokinissi

Ακραία καιρικά φαινόμενα, επικίνδυνα για την ασφάλεια των οδηγών, είναι ο λόγος που αποφασίστηκε από τις αρχές να διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση πολλών, που μίλησαν για «ανύπαρκτο κράτος».

«Με τη φύση δεν μπορείς να τα βάλεις» σχολίαζε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η διακοπή της κυκλοφορίας είναι κάτι σαν το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων. Ενημερώθηκαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον όγκο του χιονιού και θεώρησαν προτιμότερο να απαγορεύσουν την κίνηση οχημάτων ακόμα και στην εθνική, παρά να εγκλωβιστούν σε αυτήν εκατοντάδες οδηγοί, σε σημεία απομακρυσμένα, και να μην υπάρχει τρόπος να τους προσεγγίσουν μηχανήματα και σωστικά συνεργεία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε: «Πρώτο μέλημά μας είναι πάντοτε η ασφάλεια των πολιτών. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν την Πολιτική Προστασία και εμάς για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα. Ως χώρα δεν αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοια φαινόμενα και για αυτό θεωρήθηκε ως προτιμότερη λύση η διακοπή της κυκλοφορίας. Ήταν θέμα πρόληψης. Για να μην εγκλωβιστεί κανένας στον δρόμο, για να μην κινδυνεύσει κανένας. Η κατάσταση του οδικού δικτύου επανεξετάζεται συνεχώς και όποτε μας το επιτρέπει ο καιρός επιτρέπουμε και πάλι την κυκλοφορία των οχημάτων, αρκεί να γίνεται με ασφάλεια.»

Έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας θυμίζουν εικόνες του παρελθόντος με οδηγούς και εκδρομείς να παραμένουν για ώρες μέσα στα ακινητοποιημένα οχήματά τους στην περιοχή της Μαλακάσας, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χωρίς εναλλακτικές διαδρομές.