Γιατί κλείνει το μοναδικό εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι

Μάλλον οι Γάλλοι δεν αισθάνονται πολύ άνετα να τρώνε γυμνοί...

Έτσι, το μοναδικό εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι αναγκάστηκε να κλείσει τις κουζίνες και τις πόρτες του, λόγω έλλειψης πελατών.

Το O’naturel άνοιξε το 2017 και έγινε το πρώτο εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι.

Η ιδέα για τη λειτουργία του εστιατορίου ανήκει στους δίδυμους Μάικ και Στεφάν Σααντά, 42 ετών, που δεν κάνουν γυμνισμό. Τα δύο αδέλφια αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να «κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν» τους γυμνιστές, αλλά και να αντιληφθούν πως υπάρχει ζήτηση σε αυτόν τον τομέα. Όμως τελικά οι προβλέψεις τους δεν έπεσαν μέσα και μετά από 15 μήνες λειτουργίας, αναγκάστηκαν να κλείσουν. «Θα θυμόμαστε μόνο τις καλές στιγμές, τους όμορφους ανθρώπους και πελάτες που γνωρίσαμε και τις εξαιρετικές στιγμές που μοιραστήκαμε», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Στο ρεστοράν των Σααντά στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ο πελάτης καλείτο να αφήσει τα ρούχα και το τηλέφωνό του στο βεστιάριο, σε ειδικές θυρίδες που κλειδώνουν. Κρατούσαν μόνο τις παντοφλίτσες που έχει φέρει από το σπίτι, με εξαίρεση τις γυναίκες που μπορούσαν, αν ήθελαν, να συνεχίσουν να φορούν τα ψηλοτάκουνά τους.

Μια μεγάλη κουρτίνα τους προστάτευε από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών ενώ μέσα στη μικρή αίθουσα με τους μπλε τοίχους, τα 20 τραπέζια και τη λιτή διακόσμηση, τα καθίσματα στις καρέκλες σκεπάζονται από μαύρο κάλυμμα μιας χρήσης για λόγους υγιεινής. Τα μόνα υφάσματα στο ρεστοράν είναι τα τραπεζομάντηλα, οι πετσέτες φαγητού και τα ρούχα των πέντε εργαζομένων στο ρεστοράν, που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να είναι ντυμένοι.

«Ο ρόλος μας είναι να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα. Από τη στιγμή που μπαίνουν στην αίθουσα, τους συνοδεύουμε στο τραπέζι τους, τους καθησυχάζουμε λέγοντας ότι δεν είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους», έλεγαν τότε οι ιδιοκτήτες.

Πηγή: Daily Mail