ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/11/2019 20:22 EET

Γιατί μας αφορούν οι εκλογές στο ΤΕΕ; 5 ερωτήσεις στον Ανδρέα Γερακάκη, υποψήφιο για την αντιπροσωπεία - ΔΜΚ

Διαβάστε μέσα σε 2' γιατί αυτές οι εκλογές στο ΤΕΕ μας αφορούν όλους. Απαντά ο υποψήφιος με την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, Ανδρέας Γερακάκης.

HuffPost Greece
Ανδρέας Γερακάκης, υποψήφιος στις εκλογές του ΤΕΕ με την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών

Οι εκλογές στο ΤΕΕ που ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θεωρούνται «ορόσημο» από τους κατασκευαστές, τους μηχανικούς και τους εργολάβους - όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά για τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. 

Ο Ανδρέας Γερακάκης, υποψήφιος με την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, διανύει την τέταρτη δεκαετία στον κλάδο. Μπήκε πολύ νωρίς...στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Μηχανικό, με κατασκευές έργων στην Χίο και στην 736 Διεύθυνση Στρατιωτικών έργων. Από το 1985 μέχρι σήμερα παραμένει σταθερά στο ελεύθερο επάγγελμα σαν κατασκευαστής ιδιωτικών και δημοσίων έργων - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και εκτελώντας μεγάλα έργα στα Βαλκάνια. 

- Αφορούν και εμάς τους πολίτες οι εκλογές στο ΤΕΕ, ή είναι απλώς μία υπόθεση του ”κλαμπ των μηχανικών και των κατασκευαστών”;

Οι εκλογές των μηχανικών αποφασίζουν την νέα Διοίκηση του ΤΕΕ του θεσμοθετημένου Τεχνικού Συμβούλου της χώρας.

Ο πρόεδρος και η διοίκηση του ΤΕΕ συμμετέχουν ενεργά αφ’ ενός ως σύμβουλοι σε όλα τα αναπτυξιακά έργα κυρίως αυτή την περίοδο και αφ’ ετέρου στο θεσμικό πλαίσιο για την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας.

- Θα επηρεάσει πραγματικά και σε τί τους μηχανικούς και τους κατασκευαστές, το ποιοί θα εκλεγούν στο ΤΕΕ;

Πρέπει η διοίκηση που θα εκλεγεί να αποτελείται από μάχιμους επαγγελματίες του χώρου και όχι επαγγελματίες συνδικαλιστές. Αυτοί γνωρίζουν τα προβλήματα και επομένως τις λύσεις γιατί τα αντιμετωπίζουν καθημερινά στην επαγγελματική τους πορεία.

- Ποιές είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές που βλέπετε  να έρχονται; Aφορούν μόνο τον κλάδο σας ή και τη χώρα;

Οι αλλαγές στον κλάδο όπως η ηλεκτρονική αδειοδότηση, η ψηφιοποίηση της χώρας, το μητρώο υποδομών, είναι αλλαγές που δρομολογούνται και αφορούν όχι μόνο τους μηχανικούς αλλά συνολικά την μετεξέλιξη της χώρας σε σύγχρονο  ευρωπαϊκό κράτος.

- Και γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε εσείς κύριε Γερακάκη, με τον σημερινό πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο Γιώργο Στασινό;

Ο κος Στασινός στην θητεία του υπήρξε αποτελεσματικός στις δράσεις που αναλάμβανε, υπήρξε προσιτός σε όλους, υπήρξε υπερκομματικός δηλαδή χωρίς κομματικές αγκυλώσεις για την επίλυση των θεμάτων του κλάδου και υπήρξε καινοτόμος με όραμα για θεσμοθέτηση όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων, η ηλεκτρονική τράπεζας γης, ο ενιαίος  ψηφιακός χάρτης κλπ.

- Δηλαδή, δεν είναι κομματικό το πλαίσιο της συνεργασίας και τα κίνητρά σας;

Όπως προκύπτει στηρίζουμε τον μετασχηματισμό της Ελλάδας για τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, και συνεργαζόμαστε για την επιτάχυνση των εξελίξεων ώστε να εξαλείψουμε τα αίτια της κρίσης και να αισιοδοξούμε για το μέλλον των παιδιών μας.