Γιατί η οικογένεια του Τσόου Γιουν Φατ, διάσημου ηθοποιού του Χονγκ Κονγκ, δεν θα πάρει ούτε ευρώ από τα 634 εκατ. που έχει

Είναι ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του Χονγκ Κονγκ, και είναι ευρέως γνωστός και στο δυτικό κοινό χάρη σε ταινίες όπως το «Τίγρης και Δράκος», «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» κ.α- ωστόσο ο Τσόου Γιουν Φατ, αν και πολυεκατομμυριούχος (24ος στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του κόσμου το 2015, χρονιά που πρωτομπήκε στην κατάταξη), είναι γνωστός, μεταξύ άλλων και για τον λιτό βίο που διάγει, ο οποίος τον κάνει ιδιαίτερα συμπαθή στους φαν του (χρησιμοποιεί μέσα μαζικής μεταφοράς, στήνεται στην ουρά στα σινεμά για να δει τις ταινίες του κ.α.).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τσόου Γιουν Φατ επισήμανε πρόσφατα πως...τα λεφτά δεν είναι κάτι που κρατάς μαζί σου για πάντα- και το υποστήριξε έμπρακτα αυτό ανακοινώνοτνας πως, όταν πεθάνει, η περιουσία του, ύψους που αντιστοιχεί σε περίπου 634 εκατ. ευρώ, θα πάει όλη σε φιλανθρωπίες.

«Τα λεφτά δεν είναι κάτι που κρατάς για πάντα. Όταν κάποια μέρα φύγεις, πρέπει να τα αφήσεις σε άλλους για να τα χρησιμοποιήσουν αυτοί» είπε στo νοτιοκορεατικό Munhwa Broadcasting Corporation, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian. «Δεν μπορείς να τα έχεις μαζί στον τραπεζικό σου λογαριασμό όταν πεθάνεις» σημείωσε, προσθέτοντας πως η σύζυγός του υποστηρίζει την απόφασή του.

Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στο Χονγκ Κονγκ είναι ιδιαίτερα υψηλό- και αυξάνεται όλο και περισσότερο, με τους πλούσιους να υιοθετούν ιδιαίτερα προκλητικό βίο, τη στιγμή που οι λιγότερο εύποροι αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες. Ο Τσόου Γιουν Φατ (ή «αδελφός Φατ» όπως είναι γνωστός στην πόλη) είναι αγαπητός επειδή ακολουθεί ακριβώς την αντίθετη οδό: Η σύζυγός του, Τζασμίν Ταν, έχει περιγράψει πώς ο ηθοποιός συνηθίζει να τρώει συχνά σε φαστφουντάδικα στον δρόμο, και ότι μόλις πρόσφατα άφησε το παλιό Nokia κινητό που χρησιμοποιούσε, μετά από χρόνια, απλά και μόνο επειδή...χάλασε.