Γιατί οι πόρτες στις δημόσιες τουαλέτες ανοίγουν προς τα μέσα - Κι όμως υπάρχουν οκτώ λόγοι

Και αναγκαζόμαστε να πιάνουμε με καθαρά χέρια ένα γεμάτο μικρόβια πόμολο.

Σίγουρα κάποιοι από εσάς θα έχετε αναρωτηθεί γιατί η εξωτερική πόρτα που οδηγεί στις δημόσιες τουαλέτες ανοίγει προς τα μέσα. Και σίγουρα θα το έχετε σκεφτεί αφού είχατε πλύνει τα χέρια σας και ήσασταν αναγκασμένοι να πιάσετε ένα πιθανότατα βρώμικο, γεμάτο μικρόβια πόμολο για να τραβήξετε την πόρτα και να εξέλθετε.

Κατά κανόνα αυτό συμβαίνει γιατί οι εσωτερικές πόρτες στις δημόσιες τουαλέτες πρέπει να έχουν αυτή τη φορά για συγκεκριμένους λόγους όπως εξηγεί και το βίντεο toy Bright Side:

  1. Εάν η πόρτα άνοιγε προς τα έξω μπορεί να χτυπούσαμε κάποιον που βρισκόταν από πίσω περιμένοντας τη σειρά του. Κυρίως εάν υπάρχει αρκετός κόσμος που κινείται ή περιμένει στον διάδρομο.

  2. Σε περίπτωση ανάγκης για άμεση εκκένωση οι πόρτες που ανοίγουν προς τα έξω θα προκαλούσαν επίσης προβλήματα στους ανθρώπους που θα βιάζονταν να εξέλθουν του χώρου αφού για θα έπρεπε πρώτα να τις κλείσουν για να διασχίσουν τον διάδρομο.

  3. Γίνεται οικονομία χώρου αφού εάν όλες οι πόρτες, κάθε τουαλέτας άνοιγαν προς τα έξω ή θα δημιουργείτο συνωστισμός ή για να αποφευχθεί θα έπρεπε να διατεθεί πολύ περισσότερος χώρος.

  4. Εάν οι πόρτες άνοιγαν προς τα έξω μπορεί επίσης να μπλόκαραν την πρόσβαση προς νιπτήρες, στεγνωτήρες χεριών κ.λπ.

  5. Επίσης με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα μέσα κανείς δεν μπορεί να κλειδώσει κάποιον στην τουαλέτα.

  6. Συγκρατούν περισσότερος τις μυρωδιές απ′ ότι εάν άνοιγαν προς τα έξω.

  7. Περιορίζουν την ορατότητα προς το εσωτερικό της τουαλέτας για κάποιον που βρίσκεται απ′ έξω.

  8. Εάν έχετε λερωμένα χέρια όταν θέλετε να μπείτε δεν χρειάζεται να αγγίξτε το πόμολο ή την πόρτα αφού μπορείτε πχ να ωθήσετε προς τα μέσα με τον ωμό.