ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2018 22:39 EEST | Updated 13/09/2018 23:19 EEST

Γιατί το νέο ρολόι της Apple απειλεί ολόκληρη την ελβετική ωρολογοποιία

Stephen Lam / Reuters

Πολύς λόγος έγινε από την Τετάρτη για τα νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων που παρουσίασε η Apple, λίγα όμως ειπώθηκαν για το νέο «έξυπνο» ρολόι Apple Watch Series 4 που θα έχει τη δυνατότητα να μετρά τους παλμούς της καρδιάς και να ειδοποιεί τους οικείους σας αν βρίσκεστε σε κίνδυνο. Μόνο οι ωρολογοποιοί στην Ελβετία φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζουν τη νέα συσκευή με καλό μάτι αφού στην πραγματικότητα φοβούνται πως θα απειλήσει τη δική τους αγορά.

 

Stephen Lam / Reuters

«Το νέο ρολόι της Apple θεωρείται επαναστατικό γιατί δεν στοχεύει μόνο σε όσους θέλουν να κοιτούν την ώρα αλλά και σε όσους ανησυχούν για την υγεία τους, όπως για παράδειγμα οι ηλικιωμένοι», έγραψε στην ιστοσελίδα businessmontres.com ο ειδικός στη βιομηχανία ρολογιών, Γκρέγκορι Πονς.

Η Αpple έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά ρολογιών, ενώ εκτιμάται πως το τρέχον έτος τα κέρδη της από τα ρολόγια πιθανότατα θα φτάσουν αυτά της ελβετικής ωρολογοποιίας, η οποία το 2017 κατάφερε να πουλήσει 24 εκατομμύρια κομμάτια.

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών έχουν σταθερά μειωθεί τα τελευταία χρόνια ενώ η κυκλοφορία των smartwatches θεωρείται ένας από τους βασικότερους λόγους.

Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν πληγεί περισσότερο από τα έξυπνα ρολόγια είναι ο ελβετικός όμιλος Movado, η Fitbit που ειδικεύεται σε fitness-bands και η Fossil Group.

Yπενθυμίζεται ότι η τιμή του νέου ρολογιού της Apple θα ξεκινά από 399 δολάρια. Τον Μάρτιο του 2017 ο όμιλος Swatch είχε ανακοινώσει ότι αναπτύσσει μια εναλλακτική πρόταση για έξυπνα ρολόγια έναντι των λειτουργικών συστημάτων iOS και Android που κυκλοφορούν στην αγορά. 

Η Tissot θα παρουσιάσει ένα μοντέλο smartwatch που θα χρησιμοποιεί δικό τους λογισμικό στα τέλη του 2018. Στα ατού της νέας τεχνολογίας που αναπτύσσει ο όμιλος θα είναι η απαίτηση λιγότερης ενέργειας από μπαταρία και η καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

Stephen Lam / Reuters
Stephen Lam / Reuters
Stephen Lam / Reuters
Stephen Lam / Reuters
Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post