ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/02/2018 18:32 EET

Γιώργος Παπανδρέου: Η ΝΔ εγκατέλειψε την εθνική γραμμή και συντάχθηκε με ακραίες φωνές

Eurokinissi

«Πυρά» κατά της ΝΔ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Το εθνικό συμφέρον, επιτάσσει συνέπεια και συνέχεια στην εθνική μας γραμμή. Εθνική γραμμή που, απορρέει από την Ενδιάμεση Συμφωνία. Συνυπέγραψαν και ακολούθησαν όλες οι Κυβερνήσεις από το 2000 μέχρι σήμερα» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Εθνικό συμφέρον είναι να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτική αναφορά και αντίληψη. Να προωθήσουμε μια λύση σύνθετης ονομασίας για κάθε χρήση (erga omnes). Ιδιαίτερα όταν, η ΠΓΔΜ, από την πλειοψηφία των χωρών, αναγνωρίζεται σήμερα ως “Μακεδονία”. Διαχρονικά τα Βαλκάνια ταλανίζονται από τις ορέξεις και παρεμβάσεις τρίτων δυνάμεων. Για αυτό, εθνικό συμφέρον είναι η συμφιλίωση των δύο λαών, με λύση αξιοπρεπή και αμοιβαίως αποδεκτή. Και η Ελλάδα να βρεθεί ξανά στην πρωτοπορία των Βαλκανίων, ως δύναμη ειρήνης, λογικής, ανάπτυξης και συνεργασίας, συμβάλλοντας στην ευρωπαϊκή πορεία των χωρών της περιοχής, διασφαλίζοντας πάντα τα ελληνικά συμφέροντα» πρόσθεσε.

Μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν χωρά η κομματική ψηφοθηρία, ούτε η εκμετάλλευση της αγωνίας του Ελληνικού λαού, «ούτε βεβαίως, οι ακραίες φωνές που καλλιεργούν διχόνοια και αδιέξοδα για τους Έλληνες και τη χώρα. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, η ΝΔ αποφάσισε να εγκαταλείψει την εθνική γραμμή και να συνταχθεί με ακραίες φωνές που υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον. Και μάλιστα, αγνοώντας τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Αποφάσισε να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο των μη-λύσεων. Συντηρώντας το πρόβλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.