Γιώργος Παπανδρέου: Κόντρα στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις

Χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατικό» το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση. Δύο τάσεις εκδηλώνονται στο ΚΙΝΑΛ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Δημόσιες Συναθροίσεις. 9 Ιουλίου 2020.(EUROKINISSI)
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Δημόσιες Συναθροίσεις. 9 Ιουλίου 2020.(EUROKINISSI)
Eurokinissi

Μινι-αιφνιδιασμό προκάλεσε στο ΚΙΝΑΛ η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, παρεμβαίνοντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται να αποκλίνει εν προκειμένω από την κομματική γραμμή, συντασσόμενος με όσους ασκούν κριτική στο νομοσχέδιο - μεταξύ των οποίων και άλλοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Ως αποτέλεσμα, γεννάται το ερώτημα εάν θα παρέμβει δημόσια η Φώφη Γεννηματά και σε ποιά κατεύθυνση.

Σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον οποίο, «παρά τη γενναία διάθεση του ΚΙΝΑΛ και της κυρίας Γεννηματά για δημιουργική προσέγγιση, το νομοσχέδιο παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί» διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα,

«Δεν προσπάθησα ποτέ να περιορίσω το δικαίωμα της συνάθροισης», είπε ο κύριος Παπανδρέου αναφερόμενος στη πρωθυπουργική του θητεία. «Η έγνοια μου ήταν να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία και να προστατεύσω τη λειτουργία της Βουλής, όταν άλλα κόμματα έκλειναν το μάτι στη βία», είπε.

Δημοφιλή