ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2019 13:49 EET

Γκάφα της Cathay Pacific: Εισιτήρια πρώτης θέσης σε τιμή οικονομικής

Τα εισιτήρια με τις λάθος τιμές ήταν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Cathay Pacific την Κυριακή

NurPhoto via Getty Images

Ήταν λίγοι και τυχεροί: Κάποιοι πελάτες της αερογραμμής Cathay Pacific πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήρια πρώτης θέσης σε τιμή οικονομικής εκμεταλλευόμενοι μια γκάφα της εταιρείας- τη δεύτερη αυτού του είδους από την εταιρεία μέσα στον μήνα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, εισιτήρια για ταξίδια από το Χονγκ Κονγκ στην Πορτογαλία πωλούνταν στην ιστοσελίδα της εταιρείας για 1.512 δολάρια, αντί των 16.000 δολαρίων που χρεώνονται κανονικά για ένα τέτοιο ταξίδι.

Η εταιρεία γνωστοποίησε πως θα επιτρέψει στους πελάτες αυτούς να χρησιμοποιήσουν κανονικά αυτά τα εισιτήρια, καθώς διερευνά το ζήτημα. Σημειώνεται πως πρόκειται για το πιο πρόσφατο από μια σειρά περιστατικών που πλήττουν την εταιρεία τον τελευταίο καιρό, περιλαμβανομένης μιας μεγάλης παραβίασης δεδομένων.

Τα εισιτήρια με τις λάθος τιμές ήταν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Cathay Pacific την Κυριακή. Οι πτήσεις στην πρώτη θέση από τη Λισσαβώνα στο Χονγκ Κονγκ- μέσω Λονδίνου, με ανταπόκριση- προσφέρονταν στα 1.512 δολάρια, σύμφωνα με τη South China Morning Post. Αντίστοιχο ταξίδι μέσω Φρανκφούρτης κόστιζε 16.000 δολάρια.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ξεκαθάρισε πως θα επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιήσουν κανονικά τα εισιτήρια που αγόρασαν. «Εξετάζουμε τη ρίζα του περιστατικού αυτού τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά» αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωσή της. «Για τον μικρό αριθμό των πελατών που αγόρασαν αυτά τα εισιτήρια, ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο αεροπλάνο για να απολαύσετε τις υπηρεσίες μας».

Μόλις δύο εβδομάδες πριν, η εταιρεία είχε κάνει το ίδιο λάθος, καθώς κάποιοι τυχεροί εξασφάλισαν θέσεις business class σε πτήσεις από το Βιετνάμ στη Νέα Υόρκη, για περίπου 675 δολάρια, ενώ κόστιζαν κανονικά 16.000. H εταιρεία είχε αναγνωρίσει και πάλι το λάθος της, και είχε καλωσορίσει τους επιβάτες.

Sponsored Post