ΔΙΕΘΝΕΣ
15/02/2018 13:49 EET | Updated 15/02/2018 13:56 EET

Μήνυμα Γκάμπριελ από την Πρίστινα στην... Πρίστινα: Κατάργηση της βίζας μόνο με την οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο

O κ. Γκάμπριελ παράλληλα συνεχάρη τους πολίτες του Κοσόβου για την επέτειο των δέκα ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας

Amir Cohen / Reuters

Να επικυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο κάλεσε τη Βουλή του Κοσόβου ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγμουντ Γκάμπριελ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, στην Πρίστινα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ράμους Χαραντινάι.

«Η οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο πρέπει να συμβεί το συντομότερο δυνατόν για να καταργηθεί το καθεστώς βίζας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα οι πολίτες του Κοσόβου στη ζώνη του Σένγκεν» επισήμανε ο κ. Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι διαπίστωσε πως υπάρχει η πολιτική βούληση για να λυθεί το ζήτημα, αρκεί να εκδηλωθεί και στο Κοινοβούλιο.

Επίσης, ο κ. Γκάμπριελ συνεχάρη τους πολίτες του Κοσόβου για την επέτειο των δέκα ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας (σ.σ. 17 Φεβρουαρίου 2008) και δήλωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Κοσόβου.

«Η Γερμανία αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσόβου και το Κόσοβο θα πρέπει να είναι υπερήφανο για τα επιτεύγματά του. Οι προκλήσεις εξακολουθούν να είναι μεγάλες, αλλά η Γερμανία θα συνεχίσει να είναι σταθερός εταίρος σας» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στους πολίτες του Κοσόβου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post