Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: Το αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας και η ομιλία του κατά του Τραμπ

«Ολοι οι μετανάστες από κάθε έθνος, πρέπει να πιστεύετε στις δυνατότητες και όχι τα εμπόδια».

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έλαβε την Τρίτη το αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, σε μια τελετή με φίλους και συνεργάτες δίπλα του.

Λίγο μετά τη διάκριση με το αστέρι, ο δημοφιλής Μεξικανός σκηνοθέτης και δυο φορές νικητής Οσκαρ έδωσε μια αξέχαστη ομιλία, στην οποία αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Αμερική και τον φόβο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του Τραμπ. Χωρίς να «στοχεύει» άμεσα τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντελ Τόρο κατέκρινε την ατμόσφαιρα τρόμου που υπάρχει και «σκοπός της είναι να μας διαχωρίσει», είπε ο Ντελ Τόρο, 54 ετών.

«Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε κατάσταση μεγάλου φόβου. Μεγάλου φόβου και διαχωρισμού, επειδή γι’αυτό το λόγο λειτουργεί ο φόβος. Για να μας διαχωρίσει. Να μας πει ότι είμαστε διαφορετικοί, ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον».

Ο Ντελ Τόρο, έσκυψε πάνω από το αστέρι και στο τέλος της ομιλίας, φίλησε τη σημαία του Μεξικό και είπε ότι η διάκριση είναι μια πράξη σπουδαίας σημασίας αυτό το χρονικό διάστημα.

«Ως Μεξικανός, το να λαμβάνω αυτό το αστέρι σημαίνει μια καλή χειρονομία. Και καμία χειρονομία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να θεωρηθεί συνηθισμένη ή απλή. Είναι πολύ σημαντικό που συμβαίνει τώρα γιατί μπορώ να πω ότι όλοι οι μετανάστες από κάθε έθνος, πρέπει να πιστεύετε στις δυνατότητες και όχι τα εμπόδια». Οι δηλώσεις έρχονται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ένοπλη επίθεση σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο, στο οποίο το 80% του πληθυσμού είναι Λατίνοι.

Στην απονομή του αστεριού και κοντά στον Ντελ Τόρο, βρέθηκαν οι φίλοι του σκηνοθέτη Λάνα Ντελ Ρέι, Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και Μάικλ Μαν.

Πηγή: NBC News