Γλυκά Νερά: Σε διάσκεψη το Δικαστήριο για την απόφαση

Η εισαγγελική πρόταση- κόλαφος για την ενοχή του πιλότου.
Δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως, που υπήρξε καταπέλτης και εισηγήθηκε την ενοχή του πιλότου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για κακοποίηση ζώου αλλά και για την ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση, ήρθε η ώρα της απόφασης για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι αποσύρθηκαν σε διάσκεψη. Μόλις καταλήξουν στην απόφαση επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου Μπάμπη Αναγωστόπουλου, ο οποίος δικάζεται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, θα ανεβούν στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους.

Λίγο νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. Ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Αθ. Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα της Καρολάιν ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Τον χαρακτήρισε “πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό”, εξέφρασε την άποψη ότι παραμένει αμετανόητος και επεσήμανε πως κατά την άποψή του ο κατηγορούμενος πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλ. Παπαϊωαννίδης έκανε αναφορά σε “ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία” και κάλεσε το δικαστήριο να δει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια του κατηγορούμενου, ο οποίος έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους. Είναι εδώ για να πληρώσει”, τόνισε.

Στην παρέμβασή τους οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωϊκά σωματεία ζήτησαν την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, λέγοντας ότι “η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε”.

Γλυκά Νερά: Εισαγγελέας – Η Καρολάιν “πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι”

Και στη δευτερολογία της, λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγορεύσεων και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Προέδρου του ΜΟΔ, η εισαγγελέας υπήρξε κατηγορηματική για την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

“Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση”.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθ. Χαρμάνης τόνισε πως “εάν αναγνωριστεί βρασμός θα είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά με κοιμώμενο θύμα”. Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ.Παπαϊωαννίδης επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι ίδιες όλες οι υποθέσεις και πως κάθε δικαστήριο κρίνει με βάση όσα αναδεικνύονται κατά την αποδεικτική διαδικασία και με βάση την προσωπικότητα του κατηγορούμενου.

Πηγή: dikastiko.gr