ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/05/2021 14:10 EEST

Γλυκά Νερά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Γιατί τα ευρήματα δεν βοηθούν ιδιαίτερα την έρευνα.

Eurokinissi

″Απόφραξη αεροφόρων οδών”, χωρίς να αποκλείεται η χρήση δακτύλων από τον δράστη. Αυτή είναι, σύμφωνα με την ιατροδικαστή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η ακριβής αιτία θανάτου της 20χρονης μητέρας, την οποία δολοφόνησαν οι κακοποιοί μέσα στη μεζονέτα, όπου έμενε με την οικογένειά της στα Γλυκά Νερά. 

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν βοηθά ουσιαστικά την έρευνα των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, αλλά δείχνει με σαφήνεια την αγριότητα των δολοφόνων.

″Ο δράστης είχε την ευκαιρία να ακινητοποιήσει τη γυναίκα και να την κάνει να σωπάσει, χωρίς να της αφαιρέσει τη ζωή. Θα μπορούσε να σταματήσει να την πιέζει, όταν την κατάλαβε ότι είναι αναίσθητη, αλλά δεν το έκανε” ανέφερε στη Huffpost έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας.

Eurokinissi

Οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών σαρώνουν την περιοχή των Γλυκών Νερών, στην προσπάθειά τους να δουν με ποιον τρόπο προσέγγισαν και διέφυγαν οι δράστες, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προηγήθηκε κατόπτευση όχι μόνο της συγκεκριμένης μονοκατοικίας, αλλά της ευρύτερης γειτονιάς.

Από τα στοιχεία, που έχουν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι οι ληστές και δολοφόνοι παρέμειναν περίπου μισή ώρα μέσα στη μεζονέτα. Ερεύνησαν το υπνοδωμάτιο, όπου ήταν η οικογένεια, αλλά και σχεδόν όλα τα δωμάτια του σπιτιού. 

Περίπου μισή ώρα, μετά τη διαφυγή τους, κατάφερε ο 33χρονος να χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνό του και να καλέσει το “100” με τη μύτη του, μιας και του είχαν δέσει με σχοινί τους καρπούς στους αστραγάλους του.