Γνωρίστε τα: 3 Super Foods που μπορείτε να μοιραστείτε άφοβα με το σκύλο σας!

Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Cranberries. Mικρά και ροδοκόκκινα με γλυκόπικρη γεύση αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά αντιμικροβιακά της φύσης. Η αντιφλεγμονώδης σύνθεσή τους αλλά και η περιεκτικότητα τους σε σαλικυλικό οξύ ,αποτρέπουν τα βακτήρια από το να προσκολλώνται τόσο στα τοιχώματα της ουρήθρας όσο και στα νεφρά. Έτσι αποφεύγονται οι μολύνσεις ,οι ουρολοιμώξεις καθώς επιτυγχάνεται και η καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού.Bάλτε τα ειδικά στη διατροφή των αρσενικών σκύλων καθώς είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις της ουρήθρας.

Τα βρίσκετε τόσο κατεψυγμένα όσο και ωμά αλλά και σε σκόνη σε εξειδιεκυμένα καταστήματα. Μην προτιμήσετε τα αποξηραμένα καθώς περιέχουν συνήθως ζάχαρη.

Ρόδι. Με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης αποτελεί μία πολύ καλή πηγή φυτικών ινών , ωφέλιμες για την καλή υγεία του εντέρου του σκύλου μας .Ιδίως ο φυσικός χυμός ροδιού –χωρίς προσθήκη ζάχαρης- είναι εξαιρετικά βακτηριοκτόνος και ενδείκνυται για την πρόληψη των οδοντικών παθήσεων αλλά και της περιοδοντίτιδας! Μπορείτε να τα εισάγετε στη διατροφή του σκύλου σας και ως παιχνίδι βάζοντάς τα μέσα σε ειδικές μπάλες που γεμίζουν!Έτσι όχι μόνο θα προσφέρεται μία ωφέλιμη διατροφή αλλά θα κρατήσετε και αμείωτο το ενδιαφέρον του σκύλου σας.

Μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα απότο φθινόπωρο εως και το χειμώνα. Διαφορετικά μπορείτε να προμηθευτείτε φυσικό χυμό σε εμπορικά καταστήματα

Blueberries. Παρά το όνομά τους συνήθως είναι πιο μαύρα και όχι μπλε. Είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά αλλά και αντιφλεγμονώδη και μάλιστα εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Έχουν την τάση να αφήνουν μία μπλε χρωστική κατά τη μάσηση, γι’αυτό μην ανησυχείτε αν δείτε τη γλώσσα του σκύλου σας άλλο χρώμα για λίγη ώρα!

Τα βρίσκετε κατεψυγμένα αλλά και φρέσκα σε εξιδιεκυμένα καταστήματα.

Ποιά είναι όμως η δοσολογία που ακολουθείτε;

Μην ξεπερνάτε τη μία κουταλιά της σούπας την ημέρα . Η καλύτερη πρακτική είναι να ξεκινήσετε από ένα κουταλάκι του γλυκού και σταδιακά να φτάσετε την ποσότητα της μιας κουταλιάς της σούπας . Έτσι μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι ο σκύλος σας αφομοιώνει τα φρούτα αυτά με σωστό τρόπο και δεν του προκαλούν κάποια αλλεργία ή κάποια γαστρεντερική διαταραχή καθώς κάθε σκύλος είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός.

Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant