ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/02/2019 12:04 EET

Γνωστός γιατρός του Κολωνακίου συνελήφθη για «φακελάκι» από καρκινοπαθή

Ο συλληφθείς είναι αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής.

Eurokinissi

Γνωστός γιατρός της Αθήνας συνελήφθη από άντρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. γιατί ζήτησε «φακελάκι» -για την ακρίβεια «φακελάκια»- από καρκινοπαθή. Ο συλληφθείς είναι αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής, εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας και διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι.

Όπως κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας ο ασθενής-θύμα, ο γιατρός του ζήτησε το πρώτο φακελάκι το καλοκαίρι, όταν υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο, καθώς διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο.

Το δεύτερο φακελάκι του το ζήτησε στην επόμενη χειρουργική επέμβαση και το τρίτο, που ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε επίσκεψη του ασθενούς, λέγοντας του ότι από την δεύτερη επέμβαση εκκρεμεί να του δώσει το ποσό των 600 ευρώ.

Συνολικά, σύμφωνα την καταγγελία, είχε δώσει στον εν λόγω γιατρό το ποσό των 2.650 ευρώ.

Αρχικά η επιχείρηση για τη σύλληψη του γιατρού οργανώθηκε για την Τετάρτη, όμως ένα χειρουργείο που είχε τον καθυστέρησε και έτσι το ραντεβού μετατέθηκε για την Πέμπτη. Λίγα λεπτά αφότου παρέλαβε το φακελάκι με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων μπήκαν μέσα στο γραφείο του στο νοσοκομείο και τον συνέλαβαν.