Γραφείο τελετών μηνύει πάστορα που υποτίθεται πως ανέστησε νεκρό

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο twitter έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά.
dragana991 via Getty Images

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένας πάστορας στη νότια Αφρική που ισχυρίζεται πως ανέστησε νεκρό ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε το βίντεο με το περιστατικό στο διαδίκτυο. Τα σχόλια που συγκέντρωσε φυσικά είναι κυρίως αρνητικά και κοροϊδεύουν τον υποτιθέμενο θαυματοποιό.

Το υλικό δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε viral. Πρωταγωνιστής είναι ο πάστορας Αλφ Λουκάου της προτεσταντικής εκκλησίας Alleluia Ministries International.

Ο Λουκάου φαίνεται να προσεύχεται και να ακουμπά με τα χέρια του την υποτιθέμενη σορό ενός άνδρα, ο οποίος είναι ντυμένος στα λευκά και ξαπλωμένος μέσα σε ένα φέρετρο.

Ο δήθεν νεκρός μετά το άγγιγμα του πάστορα σηκώνεται ξαφνικά, βγαίνει από το φέρετρό του και αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα.

Μέσα σε λίγες ώρες δημιουργήθηκε το χάσταγκ #ResurrectionChallenge το οποίο φυσικά συγκέντρωσε άπειρους ακόλουθους στο twitter oι οποίοι βρήκαν αφορμή να σπάσουν πλάκα.

Κάποιος από τους χρήστες βιντεοσκόπησε τον εαυτό του μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού του να σχολιάζει πως «το ξυπνητήρι του τον ανέστησε για να σηκωθεί όρθιος».

Καταγγελία για το «θαύμα» του πάστορα έγινε και από το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει να οργανώσει την κηδεία. «Φυσικά θέλουμε να πάρουμε αποστάσεις από την υποτιθέμενη ανάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Kings & Queens Funeral Services που μάλιστα σκοπεύει να μηνύσει και τον πάστορα για την πράξη του.

Την αντίρρησή της εξέφρασε και η εκκλησία Alleluia Ministries International, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για θαύμα ανάστασης. Δεν θέλησε όμως να αντιδράσει στις επικρίσεις εκείνων που την κατηγόρησαν για εξαπάτηση των πιστών.

(Mε πληροφορίες από BBC)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα