ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/06/2021 11:54 EEST | Updated 12/06/2021 11:58 EEST

Ζάκυνθος: Το άλλοθι με το τηλέφωνο που κατασκεύασε ο φερόμενος εκτελεστής

Το απίθανο τέχνασμα για να ξεγελάσει τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Eurokinissi

Ακρως αποκαλυπτική ήταν η έρευνα των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την προσπάθεια του φερόμενου ως εκτελεστή της 37χρονης στη Ζάκυνθο να κατασκευάσει άλλοθι.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, φεύγοντας από την Αττική για το νησί του Ιονίου δεν πήρε μαζί του το κινητό τηλέφωνο, το οποίο είναι καταχωρημένο στο όνομά του, για να μην τον προδώσουν οι κεραίες τηλεφωνίας. Προχώρησε, όμως, ένα βήμα παραπάνω.

Μετά τη δολοφονική ενέδρα, κάποια στιγμή, ο άντρας που ήταν μαζί με τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς, με το όνομα Π., κάλεσε μια φίλη του, την οποία δεν κατονόμασε και της ζήτησε να πάει στο σπίτι όπου έμενε στο Χαλάνδρι για να μαζέψει τα πράγματά του. Ο φερόμενος ως εκτελεστής ζήτησε από τον Π. να της πει να κάνει μια κλήση από το κινητό του τηλέφωνο (του κατηγορουμένου), το οποίο είχε αφήσει στο σπίτι αυτό, πριν φύγουν. Όταν εκείνη έκανε την κλήση, της είπαν να τοποθετήσει το δικό της κινητό τηλέφωνο κοντά στη συσκευή του κατηγορουμένου και μίλησε ο ίδιος στον συνομιλητή. Με τον τρόπο αυτόν, ακουγόταν η φωνή του κατηγορουμένου από το κινητό του τηλέφωνο (μέσω του κινητού της φίλης του Π.) και φαινόταν σαν να καλεί ο ίδιος από την Αθήνα. Ο κατηγορούμενος είπε στον άγνωστο συνομιλητή ότι ήταν στην Αθήνα και ότι σε καμιά ώρα θα πήγαινε στο Λουτράκι. Ακολούθως, σε άγνωστη τοποθεσία στους Αγίους Θεοδώρους, ο φερόμενος ως οδηγός της μοτοσικλέτας έσπασε το κινητό τηλέφωνο και την κάρτα SIM του Π. και τα πέταξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Από τις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών προέκυψε ότι η σύνδεση του φερόμενου ως εκτελεστή δεν ενεργοποιεί κανέναν σταθμό βάσης (κεραία τηλεφωνίας), κατά το χρονικό διάστημα από την 16:33:48 ώρα της 08-06-2020 έως και την 17:10:39 ώρα της 09-06-2020, γεγονός από το οποίο συμπεραίνεται ότι η τηλεφωνική συσκευή του κατηγορούμενου δεν χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο για οποιονδήποτε λόγο (κλήση, μήνυμα, δεδομένα διαδικτύου, κ.λπ.), για χρονικό διάστημα άνω των -24- ωρών. Η εν λόγω κίνηση έγινε προφανώς εσκεμμένα από τον κατηγορούμενο, προκειμένου, να μην είναι εφικτό να προσδιοριστεί σε ποιες περιοχές κινήθηκε ο ανωτέρω τις δύο επίμαχες ημέρες (8/9-6-2020) σε περίπτωση έρευνας από τις Αστυνομικές Αρχές.

Η πρώτη εξερχόμενη κλήση από τη σύνδεση του φερόμενου ως εκτελεστή πραγματοποιήθηκε την 17:14:30΄΄ ώρα της 09-06-2020, όταν κάλεσε την υπ’ αριθ. 69…….4 τηλεφωνική σύνδεση, με διάρκεια κλήσης -44- δευτερόλεπτα. Η κλήση αυτή συνάδει με την κλήση που περιέγραψε στην κατάθεσή του ο Π.