Πόσο ζηλεύω την ποδηλάτισσα Vedangi Kulkarni

Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
Vedangi Kulkarni
Vedangi Kulkarni

Μια φορά να κάνεις ισορροπία πάνω στο ποδήλατο και πάει τέλειωσε. Δέθηκες με το ετούτο το ριμάδι. Μετά το κουβαλάς για πάντα μέσα στη ψυχή σου! Δυο ρόδες, ακόμη και ξεφούσκωτες, κάνουν σερπαντίνα τους νευρώνες. Τα γρανάζια του σα να σέρνουν τη σιωπηλή μνήμη των μυών, αλυσίδες μπερδεύουν και κομματιάζουν τα όνειρα. Κι όσο μεγαλώνεις τόσο νιώθεις εκείνο τον παλιακό του, σκουριασμένο πια σκελετό, να ψάχνει το μαλακό σώμα σου.

Αφήνω πίσω την ταλαίπωρη χώρα μου, ταξιδεύω μακριά. Θαυμάζω, η αλήθεια είναι πως βαθιά μέσα μου νιώθω να με κατατρώει η ζήλεια, την Vedangi Kulkarni! Σήμερα Παρασκευή, 3 Αυγούστου, τραβά πετάλι με μανία, βρίσκεται μόλις μια ανάσα από την Μελβούρνη και βλέπει το όνειρο της να γίνεται πραγματικότητα.

Μόλις 19 ετών, η Vedangi Kulkarni είναι ένα όμορφο κορίτσι από την Ινδία, σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ και ξεκίνησε από το Περθ, της Δυτικής Αυστραλίας, με σκοπό να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, για την ταχύτερη περιπλάνηση του κόσμου με ποδήλατο από γυναίκα.

Μέχρι σήμερα ο ταχύτερος γύρος του κόσμου με ποδήλατο, για τις γυναίκες, είναι 144 ημέρες και το έχει πετύχει η Ιταλίδα Paola Gianotti, η οποία έχει διανύει 29.595 χιλιόμετρα, ποδηλατώντας σε όλο τον κόσμο. Το ταξίδι της ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από την πόλη Ιβρέα του Τορίνο, από τις 8 Μαρτίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2014. Όσο για το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες των ανδρών, αυτό έσπασε μόλις φέτος, από τον σκωτσέζο ποδηλάτη Mark Beaumont, ο οποίος κατάφερε να γυρίσει τον κόσμο και να επιστρέψει στο Παρίσι μόλις σε 78 ημέρες και 14 ώρες από την αναχώρηση του.

Η Vedangi ελπίζει να πετύχει την προσπάθειά της σε 100 ημέρες, με μέσο όρο ταξιδιού περίπου τα 300 χιλιόμετρα την ημέρα!

Vedangi Kulkarni
Vedangi Kulkarni

Μόλις πριν 17 μέρες έφυγε από το Πέρθ της Αυστραλίας με προορισμό το Μπρίσμπεϊν, στη συνέχεια θα ταξιδέψει για τη Νέα Ζηλανδία, εκεί και θα περάσει από την πρωτεύουσα Ουέλλινγκτον και θα φτάσει στο ‘Ωκλαντ.

Έπειτα έχει προορισμό για το λιμάνι Άνκορατζ, θα πεταλάρει στην Αλάσκα! Ενώ στη συνέχεια, χωρίς να πάρει ανάσα, θα ταξιδέψει στο Μόντρεαλ του Καναδά. Αμέσως μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα και θα τραβήξει τη πιο ζόρικη δοκιμασία, θα διανύσει περισσότερα από 14.500 χιλιόμετρα στους δρόμους της Ευρώπης. Ακολουθεί η Ασία, εκεί θα πεταλάρει μέχρι το Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει για το Περθ, όπου και θα ολοκληρώσει το γύρο του κόσμου.

Η Vedangi ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου 2018, θα συνεχίσει να ταξιδεύει και θα περάσει από 15 χώρες πριν ολοκληρώσει το στόχο της, δηλαδή την εξαντλητική πορεία των 29.000 χλμ! Ένα από τα κίνητρα της είναι μια εκστρατεία που έχει ξεκινήσει με το όνομα: #StepUpAndRideOn. Εκείνη παλεύει, θέλει να γίνει η πιο γρήγορη ποδηλάτισσα του κόσμου. Η δοκιμασία της έχει ένα μήνυμα: να μη διακόπτουμε, να μη σταματάμε το πετάλι, τον αγώνα για τη ζωή μας!

Ποδηλατώ σημαίνει πως είμαι εδώ, ισορροπώ στο παρόν, αφήνω πίσω τους φόβους και τις όποιες σκοτεινές σιωπηλές καταδίκες σέρνουν τα χρόνια μου.

Το δίποδο κορμί μου δένεται πάνω στο σώμα του, κάρμπον, σιδερένιο ή αλουμίνιο, καμιά σημασία δεν έχουν τα υλικά μας, άλλωστε εγώ είμαι άπειρα πιο φθαρτός από κείνο. Με το ποδήλατο δένεσαι, δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να αναμετρηθείς, παρά μονάχα με τον εαυτό σου. Ναι θα το γράψω ακόμη μια φορά, θαυμάζω και ταυτόχρονα ζηλεύω την Vedangi! Προχωρά μπροστά, κάνει στην άκρη μικρά ανθρώπινα καμώματα, φορτώνει εμπειρίες από έναν μαγικό κόσμο, έναν πλανήτη που διαρκώς αλλάζει, μεταμορφώνεται, όσο εμείς στέκουμε στην άκρη για να ξαποστάσουμε κι ίσως, στα κρυφά, να θρηνήσουμε τα χαμένα χρόνια μας.

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της Vedangi στη σελίδα: https://www.vedangikulkarni.com