ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2019 17:12 EEST | Updated 26/06/2019 18:08 EEST

Ζυρίχη: Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και εξαφανίστηκαν με 3,25 εκατ. ευρώ

Η επιχείρηση αυτή των ληστών διήρκεσε αρκετούς μήνες.

Gwengoat via Getty Images

Το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,25 εκατομμυρίων ευρώ) κατάφεραν να αποσπάσουν από μια κάτοικο της Ζυρίχης κάποιοι που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και την έκαναν να πιστέψει ότι κακοποιοί ήθελαν να κλέψουν τις οικονομίες της με την συνέργεια υπαλλήλων της τράπεζας στην οποία τις διατηρούσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης, στη βόρεια Ελβετία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ATS, η επιχείρηση αυτή των ληστών για να αποσπάσουν τα χρήματα από τη γυναίκα διήρκεσε αρκετούς μήνες.

Η πρώτη επαφή που είχαν μαζί της ήταν τον Νοέμβριο: μια γυναίκα που παρουσιάστηκε ως αστυνομικός είπε στο θύμα ότι η αστυνομία ερευνά για ένα δίκτυο ληστών που έχει βάλει στο στόχαστρο την τράπεζα, στην οποία διατηρεί τα χρήματά της, με τη συνέργεια υπαλλήλων του πιστωτικού αυτού ιδρύματος, και ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός κινδυνεύει.

Επί μήνες, η γυναίκα δεχόταν καθημερινά μια τηλεφωνική κλήση από τους απατεώνες, οι οποίοι της ζήτησαν να τηρήσει απόρρητη την πληροφορία αυτή για να μην θέσει σε κίνδυνο την έρευνα και της συνέστησαν για να προστατεύσει τις οικονομίες της να κάνει τακτικά ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνα το περιστατικό, ανακοίνωσε ότι η σπείρα αυτή απέσπασε σε διάστημα αρκετών μηνών συνολικό ποσό 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ