ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2019 13:57 EET

«Ζωντανεύει» ξανά το τραμ Θεσσαλονίκης

Το τραμ της Θεσσαλονίκης λειτούργησε από το 1893 έως το 1957.

Τη διατήρηση των υποδομών του παλιού τραμ της Θεσσαλονίκης, που αποκαλύφθηκαν στην οδό Αγίου Μηνά, ως “ανοιχτό” μουσείο της ιστορίας της πόλης αποφάσισαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Εφορεία Νεότερων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Thesstoday στο πλαίσιο εργασιών ανάπλασης της κεντρικής οδού Αγίου Μηνά, λίγο πάνω από τη συμβολή της οδού Βενιζέλου με Τσιμισκή, μια μεγάλη έκπληξη “περίμενε”, τον περασμένο Νοέμβρη, τους λάτρεις της “παλιάς” Θεσσαλονίκης καθώς αποκαλύφθηκαν οι ράγες του παλιού τραμ της πόλης, το οποίο φυσικά σήμερα δεν υπάρχει.

Το τραμ της Θεσσαλονίκης λειτούργησε από το 1893 έως το 1957, με 3 γραμμές και 46 σταθμούς στη μέγιστη λειτουργία του. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που από τη δεκαετία του 2000και μετά, και λόγω της κακής λειτουργίας του Ο.Α.Σ.Θ. στην πόλη, έχουν εκφράσει σκέψεις για την επαναφορά του τραμ στη Θεσσαλονίκη, είτε μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών-Μεταφορών (2011), είτε μέσω της Γενικής Κυκλοφοριακής Μελέτης Θεσσαλονίκης (2000).

Sponsored Post