ΔΙΕΘΝΕΣ
19/06/2015 15:43 EEST | Updated 19/06/2015 16:59 EEST

Ζούκερμπεργκ: Δώρισε 5 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσουν να σπουδάσουν νεαροί μετανάστες χωρίς χαρτιά

Peter Barreras/Invision/AP
Priscilla Chan and Mark Zuckerberg arrive at the 2nd Annual Breakthrough Prize Award Ceremony at the NASA Ames Research Center on Sunday, Nov. 9, 2014 in Mountain View, California. (Photo by [Peter Barreras]/Invision/AP)

5 εκατομμύρια δολάρια, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν νεαρούς μετανάστες δίχως χαρτιά, να σπουδάσουν, διέθεσαν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του, Πρισίλα Τσαν.

Τα χρήματα δόθηκαν στην TheDream.us, που σκοπό έχει την ενίσχυση “παράνομων” μεταναστών, που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παιδιά και θέλουν να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην δημοσίευση του στο Facebook, το κοινωνικό δίκτυο που ο ίδιος δημιούργησε, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η Αμερική ιδρύθηκε ως ένα έθνος μεταναστών. Πρέπει να καλωσορίζουμε τους έξυπνους και εργατικούς ανθρώπους, που προέρχονται από κάθε χώρα, και να βοηθούμε τον καθέναν στην κοινωνία μας να εκπληρώσει τις δυνατότητες του. Όσο περισσότερες δυνατότητες παρέχουμε στους νεαρούς μετανάστες, τόσο περισσότερο θα προοδεύσει και η χώρα”.

Today Priscilla and I made a $5 million donation to thedream.us, a scholarship fund that helps undocumented young...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, 17 June 2015

Ο Ζούκερμπεργκ έχει εκφράσει πολλές φορές ανοιχτά την υποστήριξη του για την αναγκαιότητα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα στις Η.Π.Α. Το 2013, εξάλλου, ίδρυσε την FWD.us που σκοπό έχει να πιέσει για τη δημιουργία μιας οδού προόδου για την παροχή ιθαγένειας σε 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Στο κείμενο του, σημειώνει ακόμη: “Εκατοντάδες χιλιάδες νεαρών μεταναστών αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας και πηγαίνουν στο σχολείο, κανονικά, στις Η.Π.Α. Πολλοί από αυτούς έφτασαν στην Αμερική όταν ήταν ακόμη μικροί και δεν μπορούν να θυμηθούν να ζουν κάπου αλλού. Θέλουν να παραμείνουν στη χώρα που αγαπούν και να είναι μέρος του μέλλοντος της Αμερικής. Αλλά χωρίς χαρτιά, συχνά είναι δύσκολο να σπουδάσουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κανενός είδους βοήθεια”.

Με τα χρήματα που δίνονται, θα παραχωρηθούν υποτροφίες σε περισσότερους από 400 νεαρούς μετανάστες, στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Σημειώνεται πως πρόσφατα, ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του είχαν ανακοινώσει την δωρεά 120 εκατομμυρίων δολαρίων ακόμη, στα σχολεία της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο.

Sponsored Post