Ημερολόγιο Εκλογών # -17

Η HuffPost Greece, μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός δημοσιογράφος του Newsroom, ποστάρει για τις ημέρες των εκλογών, σε αυτό το blog, όλα όσα του έκαναν κλικ.
Amanda Schutz/Flickr

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε δεν κράτησα ποτέ στη ζωή μου ημερολόγιο...

Ούτε λεύκωμα στα σχολικά μου χρόνια...

Η ιδεολογία μου ήταν, ότι στο χαρτί δύσκολα μπορείς να αποτυπώσεις αυτό που θες να μοιραστείς με τους άλλους. Μου άρεσε η κατ' ιδίαν επαφή. Ήθελα να βλέπω στον άλλον την αντίδραση στην έμπνευση της στιγμής.

Οι καιροί άλλαξαν και το online μπήκε στη ζωή μας... Αναθεώρησα λοιπόν και εγώ και να 'μαι στα περασμένα 40, να γράφω ημερολόγια και δη προεκλογικό.

Έχει πλάκα δε λέω, αλλά Νίκο στο λέω ότι το θεωρώ επικίνδυνη αποστολή και επιφυλάσσομαι για αύξηση.

8 Ιανουαρίου σήμερα ή μάλλον για την ακρίβεια 16 ημέρες πριν την προσφυγή κάλπες.

@ Η πρώτη εκτίμηση παρά την πόλωση, δεν νιώθω καθόλου ο κόσμος να ασχολείται με τα κόμματα και τα προγράμματα τους.

@ Άλλωστε και οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων δεν ασχολούνται με τα προγράμματα και τις προτάσεις τους, αλλά για το πως θα... την πουν στους αντιπάλους τους. Θεμιτό αυτό το καταλαβαίνω, αλλά ρίχνοντας το επίπεδο χαμηλά, φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει, ότι φτύνοντας ψηλά στον ουρανό, ο κίνδυνος να βραχούν και οι ίδιοι είναι ορατός.

@ Σήμερα λοιπόν τέλειωσε και επισήμως ο μήνας του μέλιτος για τη συγκυβέρνηση, καθώς ο Βενιζέλος δεν άφησε αναπάντητη την αρπαγή της «ωραίας Άντζελας» και τα είπε - μάλλον τα έγραψε - χύμα και τσουβαλάτα στον Αντωνάκη.

«Κρίμα το μπόι σου» του είπε και δακρύσαμε όλοι για αυτό το διαζύγιο που θα συζητηθεί...

@ Την ίδια ημέρα η Αννούλα του χιονιά, έριξε μαύρη πέτρα πίσω της και δεν θα κατέβει υποψήφια γιατί πλέον τα κόμματα δεν την εκφράζουν.

@ Προτεινόμενη προς αποχώρηση είναι και η Ραχήλ Μακρή, καθώς μετά το όχι του Αλέξη - για να ακριβολογούμε της Πολιτικής Γραμματείας του προέδρου - πήρε μικρή βαθμολογία και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς η «κριτική επιτροπή» την έκρινε ανεπαρκή στην αριστεροφροσύνη και την ανατρεπτικότητα.

@ Και για όσους δεν πιστεύετε ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε σας έχω ακλόνητο επιχείρημα: Ακόμα και ο φιλελεύθερος Τζήμερος πτώχευσε και δήλωσε αδυναμία να κατέβει στις εκλογές.

@ Τώρα σε μεταγραφικό επίπεδο, για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός τα σαρώνει όλα. Ο γνωστός για τα ερυθρόλευκα αισθήματα του Αντώνης Σαμαράς τίναξε την μπάνκα στον αέρα, καθώς μέσα σε μία ημέρα ανακοίνωσε και Άντζελα Γκερέκου και Βασίλη Οικονόμου και Νόνη Δούνια. Με τον Παντέλη Παντελίδη, πάντως το deal δεν έκλεισε ακόμα και οι οπαδοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

@ Στη Νέα Δημοκρατία μάλιστα σχεδιάζουν και μεταγραφές εξωτερικού καθώς από το Μαρούσι ο πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα στη Γαλλία ξεκινώντας την ομιλία του φωνάζοντας : Ναι είμαστε όλοι Charlie εδώ

@ Στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον η πολυγνωσία πάει σύννεφο. Μέχρι και ο Γιώργος Σταθάκης αναγκάστηκε να διαψεύσει τον εαυτό του που δήλωσε στη DW, ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις Σαμαρά» τουίταρε σε δεύτερο χρόνο.

@ Στις καθυστερήσεις σας έχω ακόμα τρία νέα που έμαθα σήμερα και σίγουρα θα πρέπει να τα ξέρετε για να τα σταθμίσατε και να λάβατε τις αποφάσεις, γιατί μη ξεχνάτε οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι κρίσιμες.

@ Ήταν παλιόκαιρος όταν ο «Στρατηγός Άνεμος» κατά κόσμον Βύρων Πολύδωρας μας άφησε αμανάτι και εγκατέλειψε την πολιτική σκηνή.

@ Το παρακάτω δεν το πολυκατάλαβα αλλά το παραθέτω για συζήτηση. Το κόμμα που ρίζωσε ο Μπαλτάκος, ναι αυτός που τα λεγε με τον Κασιδιάρη τον Ηλία, άλλος θα το γευτεί. Ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν να μας πουλήσουν καθώς την ιδρυτική διακήρυξη με το μπλε κίονα υπογράφουν 212 και ο Βασίλης Καπερνάρος.

@ Τελευταίο και σας χαιρετώ:

@ Ποιος κυβερνάει τελικά το Κ.Κ.Ε; Η Αλέκα πάντως παραμένει ακλόνητη...

Τα σέβη μου

Δημοφιλή