ΤΟ BLOG
30/12/2014 05:10 EET | Updated 26/02/2015 07:12 EET

Χριστουγεννιάτικη Μουστάρδα Κέρκυρας

Η μοστάρντα ντόλτσε περιέχει φρούτα, αρωματικά, κρασί, σιναπόσπορο αν την δοκιμάσεις θα γνωρίσεις μια ξεχωριστή γεύση και χρήση του κυδωνιού που ταιριάζει τέλεια με την γαλοπούλα και τα κρεατικά των Χριστουγέννων.

Funky Cook

Η μουστάρδα της Κέρκυρας δεν είναι μια συνηθισμένη μουστάρδα!

Η μοστάρντα ντόλτσε περιέχει φρούτα, αρωματικά, κρασί, σιναπόσπορο αν την δοκιμάσεις θα γνωρίσεις μια ξεχωριστή γεύση και χρήση του κυδωνιού που ταιριάζει τέλεια με την γαλοπούλα και τα κρεατικά των Χριστουγέννων.

Θυμήσου να την δοκιμάσεις με αλλαντικά!

Υλικά

  • 1 κυδώνι
  • 1 μήλο
  • 250 ml. κρασί γλυκό λευκό
  • 200 ml. κρασί Chardonnay
  • 1 φύλλο φασκόμηλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη πικάντικης μουστάρδας
  • ½ κουταλιά της σούπας σιναπόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού και νεραντζιού

Εκτέλεση

Κόβουμε το κυδώνι σε μικρά κομμάτια με την φλούδα του και το βάζουμε να βράσει με το Chardonnay.

Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε το μήλο καθαρισμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια και αυτό.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να γίνουν σαν πολτός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον κρασί μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Αφαιρούμε το φύλλο του φασκόμηλου.Στο γουδί σπάμε τον σιναπόσπορο προσθέτοντας το ξύδι να γίνει σαν πολτός και το προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Διατηρείστε την στο ψυγείο.

Αναδημοσίευση από το Funky Cook