Πιταράκια Μήλου, Παραδοσιακά

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου! Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα! Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.
funky cook

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου! Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα! Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.

Πιταράκια Μήλου, Παραδοσιακά

ΑΠΟΔΟΣΗ: 20-25 (5-6 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 λεπτά

Υλικά

>Για τη Ζύμη

300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 ml. ελαιόλαδο

220 ml. νερό χλιαρό

Αλάτι

>Για τη Γέμιση

200 gr. φρέσκια μυζήθρα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 μικρό ματσάκι δυόσμο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

1. Ετοιμάζουμε την ζύμη. Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.

2. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο. Με ένα ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε την ζύμη.

3. Θρυμματίζουμε την μυζήθρα με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε το τυρί με τον δυόσμο και το κρεμμύδι.

Γεμίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που έχουμε κόψει με την γέμιση. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Κλείνουμε τα πιταράκια καλά, δίνοντας ημικυκλικό σχήμα.

4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιταράκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα Funky Cook.