Πηλιορείτικο Σπετζοφάι

Είναι το φαγητό της παρέας και του τσίπουρου, ο πιο αγαπημένος μεζές στο Πήλιο σερβίρεται αρκετά καυτερός με άφθονο ψωμί και τσίπουρο, η καλύτερη λύση για να «έρθει» η όρεξη στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.
Funky Cook

Είναι το φαγητό της παρέας και του τσίπουρου, ο πιο αγαπημένος μεζές στο Πήλιο σερβίρεται αρκετά καυτερός με άφθονο ψωμί και τσίπουρο, η καλύτερη λύση για να «έρθει» η όρεξη στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!

Υλικά

  • 1 θηλειά λουκάνικο χωριάτικο
  • 7-8 πιπεριές κέρατο πράσινες
  • 1-2 πιπεριές καυτερές προαιρετικά
  • 3 μέτριες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.

  • Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια.
  • Αρχικά και τηγανίζουμε να πάρει ελαφρύ χρώμα, το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι μεταφέρουμε τις πιπεριές, από επάνω στρώνουμε τα λουκάνικα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μπαχαρικά και ελαιόλαδο.
  • Αν οι ντομάτες δεν έχουν αρκετά υγρά προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και σερβίρουμε με άφθονο ψωμί!