ΤΟ BLOG
18/02/2015 06:10 EET | Updated 20/04/2015 08:12 EEST

Σάντουϊτς με Σολομό, Τσάι και Εστραγκόν

Ναι φυσικά και λατρεύουμε το τσάι, φυσικά και το τσάι θέλει ένα μικρό συνοδευτικό, ακολουθώντας λοιπόν λίγο τους «φίλους» μας τους Βρετανούς, Salmon tea sandwich.

Funky Cook

Όπως όλοι ξέρουμε στην Βρετανία η ώρα του τσαγιού είναι μια μικρή ιεροτελεστία!

Ναι φυσικά και λατρεύουμε το τσάι, φυσικά και το τσάι θέλει ένα μικρό συνοδευτικό, ακολουθώντας λοιπόν λίγο τους «φίλους» μας τους Βρετανούς, Salmon tea sandwich.

Υλικά

  • 150 gr. Σολομό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1 αβοκάντο
  • 1 καρότο
  • ½ κόκκινο μήλο
  • 1 λάιμ
  • 1½ κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 φακελάκι τσάι με άρωμα εσπεριδοειδών
  • Ψωμί ολικής άλεσης

Εκτέλεση

  • Πασπαλίζουμε τον σολομό με το τσάι και το εστραγκόν.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο και με ένα πιρούνι τον σπάμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Τρίβουμε το μήλο και το καρότο, πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα περισσότερα υγρά.

  • Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο.
  • Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε και τον σολομό, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα και όσο λάιμ επιθυμούμε.
  • Ανακατεύουμε καλά, ετοιμάζουμε τα σάντουιτς ως συνήθως και απολαμβάνουμε με ένα φλυτζάνι τσάι.
  • Περισσότερο Funky Cook εδώ