Μύδια με γλυκάνισο, μάραθο και ντοματίνια

Προσθέτουμε τα μύδια με το κέλυφος και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον μάραθο, κλείνουμε πάλι το καπάκι για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κλείνουμε το καπάκι αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς μερικά λεπτά.
funky cook

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (4-5 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 λεπτά

Υλικά

500 gr. μύδια κατεψυγμένα

50 ml. ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι μάραθο

50 ml. ούζο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

10 σφιχτά ντοματίνια

1 λεμόνι

Οδηγίες

Αφήνετε τα μύδια να ξεπαγώσουν εντός ψυγείου και τα ξεπλένουμε. Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον γλυκάνισο. Ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τα μύδια με το κέλυφος και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον μάραθο, κλείνουμε πάλι το καπάκι για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κλείνουμε το καπάκι αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς μερικά λεπτά.

Σερβίρουμε τα μύδια με την σάλτσα και φρέσκο χυμό λεμονιού!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook

Δημοφιλή