Rosolli, Χριστουγεννιάτικη Φινλανδική Σαλάτα

Το Rosolli (ροσόλι) είναι μια καταπληκτική, πανεύκολη Φινλανδική σαλάτα, εκτός από νοστιμότατη έχει και εξαιρετική εμφάνιση! Η σαλάτα αυτή είναι ιδανική και για την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων!
funky cook

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (5-6 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 λεπτά

Το Rosolli (ροσόλι) είναι μια καταπληκτική, πανεύκολη Φινλανδική σαλάτα, εκτός από νοστιμότατη έχει και εξαιρετική εμφάνιση! Η σαλάτα αυτή είναι ιδανική και για την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων!

Υλικά

3 μεγάλους βολβούς παντζάρια

4 καρότα

2 πατάτες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι

Οδηγίες

1. Κόβουμε τα λαχανικά σε ομοιόμορφους κύβους και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό κρατώντας τα τραγανά.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά ζεστά, πρώτα τις πατάτες και προσθέτουμε τα παντζάρια.

2. Προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφού ανακατέψουμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το ξύσι, περιχύνουμε την σαλάτα. Αφήνουμε την σαλάτα 1 ώρα, σκεπασμένη ώστε το παντζάρι να βγάλει τα υγρά του και να χρωματίσει τις πατάτες!

3. Πριν σερβίρουμε την σαλάτα προσθέτουμε επιπλέον ψιλοκομμένο κρεμμύδι! Η σαλάτα αυτή είναι και ιδανικό συνοδευτικό για ψάρια αλλά και ψητό κρέας!