Δημιουργεί σύγχυση η «Βαρουφακιάδα»

Τώρα άλλαξαν οι συνθήκες και πολλοί από αυτούς που τον υμνούσαν του ρίχνουν το ανάθεμα, ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Ορισμένοι προσυπογράφουν τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζημίωσε την εθνική οικονομία κατά πολλές δεκάδες δισ.
ASSOCIATED PRESS

Φάγαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τα προτερήματα του κ. Βαρουφάκη. Δυναμικός υπουργός Οικονομικών, άξιος αντίπαλος του Σόιμπλε, φοβερό μαθηματικό μυαλό, μέχρι και κοσμοπολίτης και σέξι ήταν ο Γιάνης με το ένα «νι», στην αντίληψη των περισσότερων ελληνικών ΜΜΕ.

Τώρα άλλαξαν οι συνθήκες και πολλοί από αυτούς που τον υμνούσαν του ρίχνουν το ανάθεμα, ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Ορισμένοι προσυπογράφουν τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζημίωσε την εθνική οικονομία κατά πολλές δεκάδες δισ. Άλλοι απλά αναζητούν εντυπωσιακή πρώτη ύλη για τα ΜΜΕ τα οποία ελέγχουν ή στα οποία εργάζονται, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να μεταφέρουν όλες τις ευθύνες για το δαπανηρό οικονομικό φιάσκο από τον κ. Τσίπρα στον κ. Βαρουφάκη.

Ο τελευταίος επιδιώκει τόσο τη διαφήμιση όσο και την αρνητική διαφήμιση στη βάση του αξιώματος ότι και η αρνητική διαφήμιση, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι διαφήμιση. Από τη στιγμή που βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της δημοσιότητας πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, άσχετα αν δέχεται πολλά χτυπήματα πάνω και κάτω από τη ζώνη. Το πρόβλημα όμως με τη «Βαρουφακιάδα», το σίριαλ σύμφωνα με το οποίο είχε οργανώσει παράλληλο σύστημα διαχείρισης των οικονομικών και των προσωπικών δεδομένων μας, είναι ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά.

Από τους ύμνους υπέρ του κ. Βαρουφάκη περάσαμε στις καταγγελίες, από τις καταγγελίες θα περάσουμε στη δραστηριοποίηση των αρμόδιων δικαστικών και στη συνέχεια και αυτή η υπόθεση θα μπει στο ράφι. Θα έχει χαθεί όμως πολύτιμος χρόνος και αντί, έστω την τελευταία στιγμή, να συνεννοηθούμε για το πώς τελικά θα διαπραγματευτούμε το περιεχόμενο και τη στόχευση του τρίτου μνημονίου, θα ανταλλάσσουμε πληροφορίες και καταγγελίες για το ρόλο Βαρουφάκη και στη συνέχεια θα διαμαρτυρόμαστε για τις υπογραφές που μπήκαν σε ένα ακόμη μνημόνιο που δεν θα έχει καμία σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Δημοφιλή