Οι λάθος επιλογές του κ. Τσίπρα

Όταν άρχισε να κάνει τα τερτίπια της, ο κ. Τσίπρας, ως στενή και αγαπημένη φίλη του, δεν φρόντισε να την περιορίσει ούτε να την επαναφέρει στην κοινοβουλευτική τάξη. Την άφησε ασύδοτη, να συγκαλεί επιτροπές και το Σώμα της Βουλής τις μεταμεσονύχτιες ώρες - σε ποια δημοκρατική και κοινοβουλευτική χώρα του κόσμου οι βουλευτές καλούνται να διασκεφτούν στις 3 πμ. ή να ακούνε την πρόεδρο να εκφωνεί μακρόσυρτους μονολόγους για τις πολιτικές της θέσεις, τα «εγώ» της και τις εμμονές της.
SOOC

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε τις τελευταίες αυτές μέρες ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ήταν μία λάθος επιλογή του. Λάθος. Δεν ήταν ΜΙΑ μόνο οι λάθος επιλογές του. Ήταν τουλάχιστον τρεις και μάλιστα καμπανιστές.

1η λάθος επιλογή. Η προαναφερθείσα κυρία. Στην περίπτωσή της υπήρξαν και άλλες τρεις λάθος υπο-επιλογές. Όταν άρχισε να κάνει τα τερτίπια της, ο κ. Τσίπρας, ως στενή και αγαπημένη φίλη του, δεν φρόντισε να την περιορίσει ούτε να την επαναφέρει στην κοινοβουλευτική τάξη. Την άφησε ασύδοτη, να συγκαλεί επιτροπές και το Σώμα της Βουλής τις μεταμεσονύχτιες ώρες - σε ποια δημοκρατική και κοινοβουλευτική χώρα του κόσμου οι βουλευτές καλούνται να διασκεφτούν στις 3 πμ. ή να ακούνε την πρόεδρο να εκφωνεί μακρόσυρτους μονολόγους για τις πολιτικές της θέσεις, τα «εγώ» της και τις εμμονές της χωρίς να κατανοεί την κόπωση των ακροατών της, οι οποίοι ως κατέδειξε ο φακός της Βουλής, πολλοί είχαν πέσει στις αγκάλες του Μορφέως με ορθάνοιχτο στόμα και μετά υπναλέου ρόγχου.

2η λάθος επιλογή. Ο αξέχαστός μας, γνωστός ανά την Υφήλιο και μη εξαιρετέος κ. Βαρουφάκης, με το στιλάτο, ιδιόρρυθμο και εκκεντρικό ντύσιμό του σε συνδυασμό με τις μουρλές και παλαβές θεωρίες του περί παιγνίων (ο μακαρίτης Νομπελίστας που τις διατύπωσε πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε ψυχιατρείο) ως και το «ροκάδικο» ύφος του στις επαφές του με τους ξένους συναδέλφους του, που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. «Από οικονομολόγους καήκαμε», ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν και θα έπρεπε να καεί μόνος τους, ως επιλογή του. Δυστυχώς καήκαμε μαζί του και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που τον πληρώσαμε και μάλιστα αδρά, πέραν της δυσφήμησης της χώρας.

3η λάθος επιλογή.Η κ. Ραχήλ Μακρή που ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία από την ακραία δεξιά του κ. Καμμένου και κατέληξε στην ακραία αριστερά του κ. Λαφαζάνη. Προσωπική επιλογή και αυτή του κ. Τσίπρα, μιας και κανένας στον... τότε ενωμένο Συνασπισμό δεν την ήθελε στην παράταξή του.

Υπάρχουν και πολλές «υποεπιλογές» του κ.Τσίπρα που κόστισαν και στη χώρα και στους πολίτες της. Ας αναφέρω για την Ιστορία μερικές από αυτές:

Η υπουργοποίηση της άσχετης κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία από τα διάλυση της Αμυγδαλέζας και την κάθοδο στην Ομόνοια των μυρίων, την ιθαγένεια των μεταναστών, την... κοινωνική τους ένταξη στην κοινωνία μας, τα έκανε όλα μαντάρα, με αποτέλεσμα να υποφέρουν σήμερα οι νησιώτες στα μεθοριακά νησιά και να τρώει τα άδεια πλαστικά μπουκάλια, αυγά και άλλα τινά, στο κεφάλι του ο κ. δύσμοιρος και συφοριασμένος κ. Καμμένος, μιας και οι μετανάστες από την Ομόνοια της κυρίας μετέβησαν στα νησιά για τουρισμό και ηλιοθεραπεία.

Η υπουργοποίηση των κ.κ. Παρασκευόπουλου και Αριστείδη Μπαλτά, οι οποίοι με τις ακραίες ιδεοληψίες του, ο πρώτος με την παρανοϊκή εμμονή ότι αποφυλακίζοντας ληστές, δολοφόνους, βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών και άλλα φρούτα της κοινωνίας, αυτοί θα εξελιχθούν σε καλά παιδιά, καλοί πολίτες, νομιμόφρονες και μεροκαματιάρηδες. Ο δε δεύτερος με την μουμιοποίηση της Παιδείας μας, που είχε σαν αποτέλεσμα οι σημερινοί απόφοιτοι λυκείου να μη γνωρίζουν «πού την κεφαλή κλίνῃ» (και όχι κλίναι κ. Μπαλτά μου). Αφήστε και εκείνο το «προπατορικό» αμάρτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οσονούπω θα γευθούμε, ίσως και τον επερχόμενο χειμώνα. Σαν να μην είμαστε ελεύθεροι, εκτός πανεπιστημιακού ασύλου, να εκφράσουμε την οποιαδήποτε γνώμη μας.

Δεν προχωρώ και σε άλλες λανθασμένες και ομολογημένες επιλογές του κ. Τσίπρα για να μη γίνω βαρετός πάνω σε σημαντικά, αν όχι ακανθώδη, θέματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Τουλάχιστον όμως ας μην επαίρεται κανέναν άλλο, και ιδιαίτερα την αντιπολίτευση, που δεν στάθηκε εμπόδιο σε αυτούς τους έξη μήνες, στις καταστροφικές επιλογές του, τις οποίες πληρώνουμε και σήμερα.

Και δεν θα μιλήσω φυσικά ούτε γι αυτούς που έτρεχαν στα δύο ΑΤΜ της Βουλής για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους το ίδιο βράδυ που επιβάλλονταν το λεγόμενο capital control στις τράπεζες, ούτε σ' αυτούς, που, έχοντες γνώση του θέματος, φρόντιζαν να αποστείλουν τα χρήματα των στενών συγγενών τους σε τράπεζες του εξωτερικού, με τον κ. Τσίπρα να μη βγάζει λέξη από το στόμα του για την ύβρη αυτή των βουλευτών του προς τους χειμαζόμενους, εν μέσω καλοκαιριού, ψηφοφόρους και όχι μόνο.

Ας είναι... Τα λάθη και οι λάθος επιλογές είναι συγχωρητέες. Αρκεί να μην επαναλαμβάνονται...

Δημοφιλή