Τα πιο μοδάτα εστιατόρια του Upper West Side ανήκουν σε Έλληνες

Μιλώντας με τον Jacob που έδωσε την ψυχή του για το νέο του μαγαζί μαθαίνω: «Ψάξαμε πολύ για να δώσουμε ένα νέα τόνο στο Maison Pickle. Ανεβήκαμε μέχρι το Μόντρεαλ,όπου πήραμε κάποιες ιδέες από την τοπική κουζίνα της περιοχής. Προσπαθήσαμε να δώσουμε αμερικάνικες γεύσεις με μια γαλλική φινέτσα του νότου αλλά και του βορρά (Κεμπέκ). Πιστεύω ότι παντρέψαμε κουζίνες, κουλτούρες, γι αυτό το μαγαζί έχει ήδη γίνει δημοφιλές όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στο downtown απ΄όπου έρχεται πολύς κόσμος».
ioustini frangkouli

Τα πιο τρέντυ εστιατόρια στη Νέα Υόρκη βρίσκονται από το Village και κάτω. Εκεί συχνάζουν οι νεολαίοι που κάνουν μόδα τα αγαπημένα τους εστιατόρια. Όμως , ο Ελληνο-κυπριακής καταγωγής Ιάκωβος Χατζηγεωργής, Jacob στην αγγλική, με τις ευλογίες του πατέρα του Γιώργου Χατζηγεωργή αποφάσισε να αλλάξει το χάρτη της εστίασης στην αμερικάνικη μητρόπολη.

Έτσι το 2011 άνοιξε στο Upper West Side το Jacob's Pickles, ένα νεανικό χιπ εστιατόριο που σέρβιρε από πρωινό μέχρι μεταμεσονύκτιο φαγητό σε μια ατμόσφαιρα άκρως νεανική με δυνατή μουσική και υπέροχα κοκτέιλ. Αυτό που έκανε να ξεχωρίζει το νέο μαγαζί της πόλης ήταν η ατμόσφαιρα αλλά και τα διαφορετικά πιάτα που θύμιζαν κάτι από Αμερική του '60 με μπόλικη επιρροή από Καλιφόρνια. Τα περίφημα dips, τα διαφορετικά ψωμάκια, όλες οι αμερικάνικες συνταγές έκαναν το εστιατόριο να γίνει δημοφιλές.

Το Jacob's Pickles έγινε η μόδα όχι μόνο του Upper West Side αλλά και ολάκερης της πόλης. Δεκάδες νεαροί περίμεναν στην ουρά για να απολαύσουν το περίφημο brunch αλλά και ποτέ δεν υπήρχε τραπέζι ελεύθερο πριν από τις 10 το βράδυ.

Ο Jacob αποφάσισε να διευρύνει την ποικιλία των προτάσεών του για φαγητό ανοίγοντας ένα άλλο εστιατόριο πάνω στη φιλοσοφία του Jacob's που το ονόμασε Maison Pickle και βρίσκεται λίγα τετράγωνα πιο κάτω από το πρώτο εστιατόριο.

Πρόκειται για ένα αριστούργημα αισθητικής που παραπέμπει σε κάτι από εποχή του 60-70 με ένα νεοκλασικό γαρνίρισμα, επιρροή από την ελληνοκυπριακή καταγωγή του. Το Maison Pickle με ένα εντυπωσιακό μπαρ στο διάδρομο σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ με κάτι από τον εξωτισμό του αμερικάνικου νότου.

Εκείνο που πραγματικά συναρπάζει τον πελάτη είναι η μαγική ανοιχτή κουζίνα όπου πηγαινοέρχονται οι σεφ και τα γκαρσόνια σε μια ατέλειωτη κίνηση σαν τις μέλισσες. Το σέρβις είναι εξαιρετικό και τα πιάτα είναι πολύ «ψαγμένα» με μια δόση από τα γαλλικά ντιπς της δυτικής ακτής.

Βεβαίως, ο Jacob δεν θα μπορούσε να παραλείψει να βάλει κάτι από ελληνική κουζίνα στο νέο του εγχείρημα, γι' αυτό τα ψωμάκια του πασπαλισμένα με τριμμένη φέτα έχουν κατακτήσει το κοινό, ενώ η μεγάλη χοιρινή μπριζόλα του αποτελεί το σήμα κατατεθέν της νέας κουζίνας. Δεν θα παραλείψω να αναφερθώ και στα κινέζικα dumplings που είναι εξαιρετικά στην κατηγορία των πρώτων πιάτων.

Μιλώντας με τον Jacob που έδωσε την ψυχή του για το νέο του μαγαζί μαθαίνω: «Ψάξαμε πολύ για να δώσουμε ένα νέα τόνο στο Maison Pickle. Ανεβήκαμε μέχρι το Μόντρεαλ,όπου πήραμε κάποιες ιδέες από την τοπική κουζίνα της περιοχής. Προσπαθήσαμε να δώσουμε αμερικάνικες γεύσεις με μια γαλλική φινέτσα του νότου αλλά και του βορρά (Κεμπέκ). Πιστεύω ότι παντρέψαμε κουζίνες, κουλτούρες, γι αυτό το μαγαζί έχει ήδη γίνει δημοφιλές όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στο downtown απ΄όπου έρχεται πολύς κόσμος».

Θα πρέπει να αναφέρω ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το Jacob's Pickles έκλεισε προσωρινά, καθώς το κτίριο επάνω έπιασε φωτιά και το μαγαζί σχεδόν καταστράφηκε από τις αντλίες της πυροσβεστικής.

Ωστόσο, απτόητοι οι πελάτες στράφηκαν στο Maison Pickle, που σερβίρει μέρος του μενού του Jacob's Pickles. Ο Ιάκωβος και ο Γιώργος Χατζηγεωργής με το χαμόγελο συνέχισαν στο νέο στέκι, προσφέροντας βοήθεια προς τους πληγέντες ενοίκους της πολυκατοικίας που δεν είχαν ασφάλεια.

Οργάνωσαν βραδιά αλληλοβοήθειας στο νέο μαγαζί και τα έσοδα προσφέρθηκαν σε όσους είδαν τα διαμερίσματά τους να καίγονται : «Όλη η φιλοσοφία μου στρέφεται γύρω από την οικογένεια, την καλή γειτονιά, τους ανθρώπους», θα μου πει ο Jacob και ο πατέρας του ο George χαμογελάει για τις αξίες που εμφύτευσε στο μοναχογιό του.

Ο Jacob - Ιάκωβος μιλάει τέλεια ελληνικά και δηλώνει περήφανος που μεγάλωσε στην Αστόρια περιβαλλόμενος από την ελληνική κουλτούρα της γειτονιάς του.

Πάντως οι εργασίες ανακαίνισης του Jacob's Pickles έχουν αρχίσει και σε λίγο το Upper West Side θα απολαμβάνει τα δύο μοδάτα εστιατόρια της πόλης!