Γυμναστείτε ενώ κάθεστε: 3 μοναδικά gadgets για μια γυμναστική που θα μπορούσα να ανεχτώ

Εγώ και η γυμναστική είμαστε μαλωμένες, χρόνια τώρα. Από τότε που σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο πάνω κάτω. Βρήκα όμως ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που ειλικρινά προσφέρει λύσεις από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα.
heraldpost/Flickr

Πρόσφατα ξεκίνησα να εργάζομαι! Και η δουλειά μου που έλαχε ήταν δουλειά γραφείου. Φυσικά στις μέρες μας δεν μπορείς να εισαι επιλεκτικός με το που θα δουλεύεις. Ωστόσο εμένα μου άρεσε πάντα να μαθαίνω και να βλέπω κάτι διαφορετικό! Οπότε θεώρησα την πολύωρη δουλειά γραφείου σαν μια πρόκληση!

Παρ' όλα αυτά, η καθημερινότητα αποδεικνύεται πάντα λίγο διαφορετική και λίγο πιο επίπονη. Αυτή η εργασία, αν και πολύ ενδιαφέρουσα, απαιτούσε από εμένα να κάθομαι με την σειρά μου μπροστά σε έναν υπολογιστή περίπου 10 ώρες την ημέρα, ίσως και περισσότερο καμιά φορά. Πήρα λοιπόν την μεγάλη απόφαση. Ναι σωστά μαντέψατε, αποφάσισα να γραφτώ γυμναστήριο. Και μάλιστα αποφάσισα να πληρώσω 159 ευρώ για την ετήσια συνδρομή καθώς με συνέφερε περισσότερο, μιας και ο κάθε μήνας κοστίζει μόνος του 50 ευρώ. Και για να μην τα πολυλογώ αποχαιρέτησα τα 159 ευρώ μου και ακόμη τα κλαίω. Μα ποιον κοροϊδεύω; Ναι, είναι πολύ σημαντικό να γυμνάζεσαι, είναι πολύ καλό για την σωματική και την ψυχική σου υγεία, μπλα μπλα μπλα. Τα γυμναστήρια όμως δεν είναι για όλους. Και σίγουρα δεν είναι για μένα, σας το λέω από πείρα. Γιατί δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που δίνω ετήσια συνδρομή για να πάω 3 φορές όλες και όλες. (για παράδειγμα αναφέρω ότι η περσινή ετήσια συνδρομή μου λήγει αυτόν τον Ιούνιο, βέβαια το γυμναστήριο είναι στην Θεσσαλονίκη και εγώ έχω εγκατασταθεί στην Αθήνα από τον περασμένο Αύγουστο.)

Έτσι, όταν μου ζητήσανε στο γραφείο να γράψω ένα άρθρο για το πώς μπορεί κάποιος να γυμναστεί στο χώρο εργασίας του δεν θα σας το κρύψω, δυσανασχέτησα. Εγώ και η γυμναστική είμαστε μαλωμένες, χρόνια τώρα. Από τότε που σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο πάνω κάτω. Βρήκα όμως ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που ειλικρινά προσφέρει λύσεις από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα. Σας παρουσιάζω λοιπόν 3 gadgets τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείται για να γυμνάζεστε ενώ κάθεστε. Ναι σωστά διαβάζετε.

Μοιάζει με το ποντίκι του υπολογιστή σας. Είναι μικρό, εύχρηστο και μπορείτε να το κουβαλάτε μαζί σας παντού. Έχει ενσωματωμένες πάνω από 50 ισομετρικές ασκήσεις, με τις οποίες, απλώς ασκώντας πίεση, μπορείτε και γυμνάζετε όλους τους μύες σας από την κορυφή ως τα νύχια, ενώ κάθεστε. Συνδέεται με Bluetooth με την αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone σας και σας καθοδηγεί για να κάνετε τις ασκήσεις σωστά ενώ ταυτόχρονα σας ενημερώνει για τους καρδιακούς παλμούς σας ή ακόμη και για τον τρόπο που περπατάτε.

Μοιάζει με μικρή ζυγαριά. Προς θεού δεν είναι ζυγαριά. Αλλά είναι ένα εξάρτημα το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να ανέβουμε σε μία πριν το καλοκαίρι, και μάλιστα με κανέναν αναστεναγμό να ακολουθεί. Το τοποθετείτε στα πόδια της καρέκλας του γραφείου σας και απλά κάνετε πετάλι. Με έναν τρόπο διαφορετικό όμως, κουνώντας ελάχιστα τα γόνατά σας. Ουσιαστικά γυμνάζεστε ενώ ξεπιάνεστε.

Και τέλος, υπάρχει και αυτή η συσκευή που εγώ αποκαλώ το γκάζι του αυτοκινήτου. Την τοποθετείτε πάλι στα πόδια της καρέκλας του γραφείου σας και σας βοηθάει να κάνετε την ίδια κίνηση όπως αυτή που πραγματοποιείται όταν πατάτε γκάζι ενώ οδηγείται. Αλλά με συνεχόμενο ρυθμό. Βοηθάει έτσι στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και γυμνάζει όλους τους μύες των ποδιών σας με εύκολο και ειλικρινά ξεκούραστο τρόπο.

Νιώθετε ότι σας έσωσα την ζωή; Λοιπόν μπορεί να είναι και αλήθεια, αλλά δεν πρέπει να ευχαριστείτε μόνο εμένα. Κυρίως πρέπει να ευχαριστείτε το Μιχάλη, που με ώθησε να γράψω αυτό το άρθρο, επειδή μιλούσε για το καλοκαίρι που έρχεται και τις παραλίες που πλησιάζουν απειλητικά την ώρα που μορφοποιούσαμε ένα site φτιαγμένο σε drupal.

Δημοφιλή