Μπορείς και εσύ να γίνεις εφοπλιστής;

Η συζήτηση όπως πάντα κινήθηκε γύρω από τις ερωτήσεις που κάνατε όλοι εσείς. Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχαν να κάνουν με τις ανησυχίες των νεαρών ατόμων που μόλις αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο, για το αν θα ήταν καλύτερο να απασχοληθούν άμεσα σε κάποια δουλειά ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους, κάνοντας ένα μεταπτυχιακό.
NurPhoto via Getty Images

Έπειτα από το πρώτο επεισόδιο των συνεντεύξεων για τα Role Model For a Cause βίντεο, τη σειρά συνέχισε η Δανάη Μπεζαντάκου. Μια γυναίκα που πιστεύει ότι η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει.

Η Δανάη είναι Managing Director της Navigator Shipping Consultants LTD, Marketing Director της KEFI Tours And Conferences LTD και πρόεδρος του ξενοδοχείου MATILDA στη Ζάκυνθο. Τον Ιανουάριο του 2012 δημιούργησε μαζί με άλλες 7 γυναίκες το "Ι-for-U Greek Mentoring Network".

Η συζήτηση όπως πάντα κινήθηκε γύρω από τις ερωτήσεις που κάνατε όλοι εσείς. Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχαν να κάνουν με τις ανησυχίες των νεαρών ατόμων που μόλις αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο, για το αν θα ήταν καλύτερο να απασχοληθούν άμεσα σε κάποια δουλειά ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους, κάνοντας ένα μεταπτυχιακό. Επίσης, ειδικότερα για άτομα που ασχολούνται με τα ναυτιλιακά, ένας συχνός προβληματισμός είναι αν θα τους ωφελούσε περισσότερο να κάνουν μεταπτυχιακό στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα.

Δανάη: «Από όλα τα ταξίδια που κάνω, γυρνάω πίσω και λέω Ελλαδίτσα μου γλυκιά. Αγαπώ την Ελλάδα πολύ. Βέβαια, παίρνω κάθε φορά και κάτι για να γίνει η χώρα μου καλύτερη».

Υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις που αφορούσαν προσωπικά την ίδια, όπως τι είναι αυτό που την εμπνέει, ώστε να συνεχίζει να κάνει όλες αυτές τις δράσεις και αν βέβαια βρίσκει χρόνο να κοιμηθεί. Έκανε τρέλες την περίοδο της εφηβείας της; Ποιο ήταν το πιο όμορφο ταξίδι που έχει κάνει λόγω δουλειάς; Και τέλος, διαβάζει τα βιογραφικά που στέλνονται στην Navigator;

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι πιο ιδιαίτερες ερωτήσεις, όπως αν η Δανάη Μπεζαντάκου σπαταλά χρήματα, μιμούμενη την χαρακτηριστική κίνηση του ράπερ Snoop Dogg και ποια είναι τελικά η σχέση της με την Στέλλα Μπεζαντάκου.

Δες ολόκληρη την συνέντευξη:

Για περισσότερες ερωτήσεις, βρείτε την Δανάη Μπεζαντάκου στο Facebook.

Και για να στείλεις και εσύ τις δικές σου ερωτήσεις στους επόμενους καλεσμένους μας ή γιατί όχι και να μας προτείνεις κάποιον που θεωρείς role model βρες με στο Instagram εδώ.