«Τι εννοείς... να με φυλακίσεις Ευθύμη; Τι εννοείς για καλό σκοπό;»

Τι εννοώ «φυλακισμένων»; Καλά καταλάβατε! Ο Ευθύμης υπό το άγρυπνο... κλικ των υπέροχων φωτογράφων της ομάδας (του Βαγγέλη, της Έλιας, της Νικολέτας και του Γιώργου) «φυλάκιζε» τους καλεσμένους του κάθε Τετάρτη μέσα στα δωμάτια απόδρασης του Locked και υλοποίησε μέσα σε 32 εβδομάδες την πρώτη στήλη συνεντεύξεων στον κόσμο που πραγματοποιείται μέσα σε τέτοιους χώρους! Η εμπειρία ήταν εξαιρετική, οι χώροι υπέροχοι, ενώ οι απολαυστικές ερωτήσεις του με έκαναν να μη μετανιώσω στιγμή που «συνάντησα» από κοντά τον αρχαιολόγο Jack Travis, ή... τα φαντάσματα που περιφέρονται στην Αγίας Σοφίας!
archive

Πώς ο δημοσιογράφος Ευθύμιος Σαββάκης και οι πρωτότυπες συνεντεύξεις του στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο;

«Τι εννοείς... να με φυλακίσεις;», ήταν η πρώτη μου αντίδραση στο τηλέφωνο που μου έκανε! Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου το υποχθόνιο γέλιο του μαρτυρούσε ότι μόλις είχε γεννηθεί η πιο περίεργη συνέντευξη που θα έδινα ποτέ!

Πρώτες μέρες του 2016 και ανηφορίζω στο Νο21 της Αγίας Σοφίας, στον υπέροχο χώρο του Locked, το οποίο αποτελεί το πρώτο παιχνίδι απόδρασης που δημιουργήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει καταφέρει να εξάγει την τεχνογνωσία του στο εξωτερικό και φιγουράρει στην 1η θέση του Trip Advisor, στο είδος του, αποτελώντας δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Εκεί μέσα γεννήθηκε το πρότζεκτ των «φυλακισμένων» του δαιμόνιου Ευθύμιου Σαββάκη, δημοσιογράφου και Υποψ. Διδάκτωρ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ.

Τι εννοώ «φυλακισμένων»; Καλά καταλάβατε! Ο Ευθύμης υπό το άγρυπνο... κλικ των υπέροχων φωτογράφων της ομάδας (του Βαγγέλη, της Έλιας, της Νικολέτας και του Γιώργου) «φυλάκιζε» τους καλεσμένους του κάθε Τετάρτη μέσα στα δωμάτια απόδρασης του Locked και υλοποίησε μέσα σε 32 εβδομάδες την πρώτη στήλη συνεντεύξεων στον κόσμο που πραγματοποιείται μέσα σε τέτοιους χώρους!

Η εμπειρία ήταν εξαιρετική, οι χώροι υπέροχοι, ενώ οι απολαυστικές ερωτήσεις του με έκαναν να μη μετανιώσω στιγμή που «συνάντησα» από κοντά τον αρχαιολόγο Jack Travis, ή... τα φαντάσματα που περιφέρονται στην Αγίας Σοφίας!

Πλέον, η ιδέα μεταφέρεται στον όμορφο χώρο του TOMS, στο κέντρο της πόλης, όπου τα 42 πορτρέτα μας, τα πορτρέτα των «φυλακισμένων» - καλεσμένων θα εκτεθούν στις 15/6 στις 19:00 στο κοινό της πόλης, σε μία πρωτότυπη φιλανθρωπική έκθεση φωτογραφίας!

Και τα ωραία πράγματα δε σταματούν εδώ, καθώς ο Ευθύμης και η ομάδα του Locked αποφάσισαν, με αφορμή την έκθεση, να συγκεντρώσουν καινούρια παιδικά παιχνίδια και βιβλία για να τα παραδώσουν στον σύλλογο «Η ΛΑΜΨΗ», ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στα παιδοογκολογικά τμήματα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο!

Όταν με ρώτησε εάν δέχομαι να συμμετέχω με το δικό μου πορτρέτο σε αυτή την έκθεση δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε δευτερόλεπτο για να πω ναι! Τα πορτρέτα των υπόλοιπων συμμετεχόντων είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, προσωπικότητες των Social Media κ.α. οι οποίοι το έχουν μέσα τους να συμμετέχουν ενεργά στην τρέλα του Ευθύμη και να δέχονται τις προσκλήσεις και τις προκλήσεις του!

Κάπως έτσι κύλησε όλη η χρονιά και για τους ανθρώπους του Locked αλλά και η δική μας που περιμέναμε την επόμενη Τετάρτη για να διαβάσουμε μια ακόμη περίεργη συνέντευξη - εξομολόγηση! Για αυτό είναι τιμή μας να στηρίζουμε δίπλα στον Ευθύμη και την ομάδα του τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο, συγκεντρώνοντας καινούρια παιδικά βιβλία και παιχνίδια. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι μαζεύουμε αποκλειστικά καινούρια είδη, καθώς τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με μικρόβια.

«Ένα παιχνίδι και ένα βιβλίο, άλλωστε, είναι ο ιδανικός τρόπος για να "αποδράσουν" έστω και για λίγο από την καθημερινότητα των θεραπειών», όπως λέει και ο Ευθύμιος πάντα! «Γιατί η μεγαλύτερη απόδραση είναι η ίδια η ζωή!» όπως λέει και η εκδήλωση, και είναι μια φράση που με εκφράζει απόλυτα!