Περί Spark Movement - Impact Greece ο λόγος

Είχα λοιπόν 10 λεπτά περίπου για την ομιλία μου. Και αποφάσισα να μιλήσω στους συμμετέχοντες για τα λεφτά.Ναι! Να ξεκινήσω το συνέδριο κάνοντάς τους να αναρωτηθούν πώς θέλουν να βγάζουν λεφτά. Τι είναι τα λεφτά, ποια η σημασία τους. Να καταλάβουν γιατί άνθρωποι σαν αυτούς που 8 η ώρα το πρωί ήταν ήδη στον χώρο του συνεδρίου, (αντί να κοιμούνται ή να πίνουν καφέ), άνθρωποι διψασμένοι να μάθουν από όλους εμάς ό,τι μπορούσαμε να τους μεταδώσουμε, περίεργοι να ανακαλύψουν νέα μονοπάτια ζωής και να μοιραστούν μοναδικές εμπειρίες με νέους ανθρώπους.
Martin Dimitrov via Getty Images

Ήταν τέλη Φλεβάρη. Και ένα από τα τελευταία χειμωνιάτικα απογεύματα! Πέρυσι. Γιατί φέτος ο χειμώνας ότι και να μου λέτε ακόμη καλά κρατεί.

Απαντάω στο τηλέφωνο και χαίρομαι που μιλάω με την Κωνσταντίνα.

Δεν ξέρω εάν έχετε στην ζωή σας θετικούς ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε και μόνο που τους μιλάτε. Που σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενοι λόγω της θετικής τους αύρας, της δομημένης σκέψης τους, της ακεραιότητας που τους διακρίνει και των αξιών που τους διέπουν.

Εγώ νιώθω τυχερή που έχω αρκετούς τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μου! Ένας λοιπόν από αυτούς είναι και η Κωνσταντίνα - υπεύθυνη την χρονιά που μας πέρασε για το Business Development της AIESEC Ελλάδος.

Μου ζητούσε εκείνη την ημέρα στο τηλέφωνο να είμαι η Key Note Speaker στο Youth Speak Forum που πέρυσι διοργάνωνε η AIESEC για πρώτη φορά και στην Ελλάδα! Φυσικά δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ καθόλου! Είπα ναι!

Γιατί πάντα θέλω να μπορώ να μοιράζομαι ό,τι έχω μάθει στην ζωή μου μέχρι τώρα με άλλους ανθρώπους. Με την ελπίδα να μπορούν αυτά τα δικά μου «μαθήματα» να τους βοηθήσουν στους δικούς τους αγώνες. Γιατί κατά την διάρκεια της ζωής μου κάποιοι άλλοι αντίστοιχοι άνθρωποι βρέθηκαν δίπλα μου την κατάλληλη στιγμή, όταν τους χρειαζόμουν και μοιράστηκαν απλόχερα τα δικά τους «μυστικά» μαζί μου και αυτό με βοήθησε στην ανάπτυξη πολλών πλευρών του χαρακτήρα μου αλλά και της επαγγελματικής μου πορείας!

Είχα λοιπόν 10 λεπτά περίπου για την ομιλία μου. Και αποφάσισα να μιλήσω στους συμμετέχοντες για τα λεφτά.

Ναι! Να ξεκινήσω το συνέδριο κάνοντας τους να αναρωτηθούν πώς θέλουν να βγάζουν λεφτά. Τι είναι τα λεφτά, ποια η σημασία τους. Να καταλάβουν γιατί άνθρωποι σαν αυτούς που 8 η ώρα το πρωί ήταν ήδη στον χώρο του συνεδρίου, (αντί να κοιμούνται ή να πίνουν καφέ), άνθρωποι διψασμένοι να μάθουν από όλους εμάς ό,τι μπορούσαμε να τους μεταδώσουμε, περίεργοι να ανακαλύψουν νέα μονοπάτια ζωής και να μοιραστούν μοναδικές εμπειρίες με νέους ανθρώπους που εκεί θα γνώριζαν και θα έκαναν μέρος της ζωής τους, ναι άνθρωποι σαν αυτούς πρέπει να έχουν το κουράγιο να δημιουργούν τα χρήματά τους. Διότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα αποκτήσει κανείς, αλλά μόνο ένας τρόπος για να τα δημιουργήσει από το μηδέν. Και πολλές φορές αυτός είναι και ο πιο διασκεδαστικός. Και αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από την επιχειρηματικότητα. Και η επιχειρηματικότητα δεν είναι άλλο παρά η λύση σε αυτή την ανεργία που διαλύει την χώρα μας μέρα με την μέρα.

Προφανώς καταλαβαίνετε πως η Κωνσταντίνα και τα παιδιά που διοργάνωσαν πέρυσι ένα εκπληκτικό συνέδριο με εμπιστευόντουσαν! Απόλυτα. Δεν είχαν ζητήσει ούτε transcript ούτε καν την παρουσίασή μου εκ των προτέρων. Όταν εκείνη την ημέρα τους είπα το θέμα της ομιλίας μου κόντεψαν να λιποθυμήσουν! Ωστόσο με χαμόγελο μου είπαν:

Πιστεύουμε ότι έχεις κάποιον σκοπό που έφτιαξες έτσι την ομιλία σου! Surprise us! Και έτσι έγινε! Περάσαμε όμορφα. Ειλικρινά. Μιλήσαμε, γελάσαμε, γνωριστήκαμε μεταξύ μας. Ήταν μια εκπληκτική ημέρα.

Έχω πάει σε πολλά τέτοια συνέδρια! Το περσινό Youth Speak Forum ήταν one of a kind!

Και για αυτόν τον λόγο θα είμαι και φέτος εκεί! Ποιος ο ρόλος μου; Αυτό δεν μπορώ να σας το πω ακόμη! Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τον καταλάβετε την ερχόμενη Πέμπτη στις 30 Μαρτίου!

Φέτος θα μιλήσουμε για τα πράγματα που κάνουν την χώρα μας να βρίσκεται σε κίνηση! Και εμάς τους νέους να μην σταματάμε να δημιουργούμε.

Spark Movement - Impact Greece λοιπόν!